0023 - Thajsko, Bangkok, Ayutthaya, řeka Kwai, Samut Prakan, Pattaya - 8D/7N


 

Poznávací program v Bangkoku a centrálním Thajsku

Místo:

 

 

Thajsko - Bangkok, Ayutthaya, řeka Kwai, Samut Prakan, Pattaya

 

Délka: 8 dnů / 7 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Předchozí den odlet dle Vaší letenky (není součástí ceny).


Praha (Vídeň) - Bangkok

1. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


2. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


3. den : Bangkok, Ayutthaya, Bang Pa In

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd privátním minibusem na prohlídku historického parku Ayutthaya - bývalého hlavního města Thajska, ležícícího 80 km severně od Bangkoku. V roce 1767 ho vyplenili Barmánci, ale dodnes se zde zachovalo několik desítek chrámů rozmístěných jak ve městě, tak zejména v nádherném rozlehlém historickém parku pod patronací UNESCO. Majestátné rozvaliny jsou vděčným místem pro fotografování.

Návštěva nejznámějších chrámů - Wat Phra Si Sanphet, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat a Wat Yai Chaimongkol. Bufetový oběd.

Odpoledne prohlídka královského letního sídla v Bang Pa In. Nádherné parkové úpravy, pompa královských budov a romantický klid sem lákají množství návštěvníků. Návrat zpět do Bankoku cca v 17.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, plovoucí trhy Damnoen Saduak, řeka Kwai

(S,O,V)


Snídaně. Check out v hotelu a v 06.30 odjezd privátním minibusem do Damnoen Saduak v provincii Ratchaburi (80 km). Po cestě zastávky na odsolovacích farmách v provincii Samut Sakhon, barvitém trhu na železničních kolejích po kterých mezi stánky projíždí vlak a návštěva manufaktury na výrobu palmového cukru. Projížďka lodí po kanálech mezi ovocnými plantážemi a návštěva proslulého plovoucího trhu kde obchodníci nabízejí své zboží na malých loďkách. Návštěva dřevořezbářských dílen.

Poté odjezd do provincie Kanchanaburi (120 km) a cca ve 13.00 oběd v restauraci na řece s výhledem na most přes řeku Kwai. Odpoledne prohlídka muzea připomínajícího stavbu 415 km dlouhé železnice smrti z Thajska do Barmy. Při její stavbě za druhé světové války zahynulo více než 100 tisíc osob. Návštěva válečného hřbitova spojeneckých vojáků v jeho těsné blízkosti.

Odjezd do oblasti Sayok Noi, 45 minut cesta lodí proti proudu řeky Kwai a ubytování v romantickém hotelu na raftech na řece (bez elektrické energie, jen petrolejky!). Večeře v hotelu, poté Monské kulturní představení.

Přenocování: řeka Kwai


5. den : Kanchanaburi, řeka Kwai, sloní vesnice, Bangkok

(S,O,-)


Snídaně. Prohlídka blízké Monské vesnice. V 09.00 odjezd lodí z hotelu, přesun do sloní vesnice a projížďka na slonech pralesem. Oběd v restauraci v oblasti železniční stanice Tham Crasae. Jízda vlakem po železnici smrti vedoucích na výdřevě vysoko nad řekou. Poté návrat zpět do Bangkoku (150 km). Ubytování v hotelu cca v 18.00.

Přenocování: Bangkok


6. den : Bangkok, Samut Prakan, Pattaya

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu a v 08.00 odjezd do satelitní provincie Samut Prakan (30 km). Prohlídka Muzea Erawan, což je okrouhlá stavba na níž stojí gigantická kovová socha slona Erawana. Je vysoká 50 metrů a jen jeho samotná hlava váží více než 100 tun. Jsou zde umístěny cenné thajské umělecké památky. Svatyně těsně u Sukhumvit Rd. před muzeem je nejnavštěvovanější v dny tahu loterie (1. a 16. den v měsíci), protože tak prý mohou mít sázející obzvláštní štěstí.

Následuje návštěva Ancient City (Muang Boran) - největšího světového muza pod otevřeným nebem o rozloze přibližně 80 ha. Vystavují se zde repliky významných architektonických pamětihodností a míst z každé thajské provincie i originální budovy převezené sem z růných míst Thajska. Kopie staveb jsou provedeny naprosto věrně, obvykle v dvoutřetinovém měřítku, takže se jimi dá procházet. Mimo jiné například skvostná kopie královského paláce ze středověké Ayutthaya, který se v originále dodnes nezachoval, kopie královských bárek, vodní trhy a obchody na vodě na kůlech z koloniálních dob, typická venkovská stavení z různých oblastí Thajska a mnoho jiného.

Návštěva údajně největší krokodýlí farmy na světě (více než 100 000 kusů). Součástí je i ZOO a sloní a krokodýlí show. Poté odjezd do Pattaya (150 km) - největšího přímořského letoviska v jihovýchodní Asii.

Ubytování v hotelu cca v 18.00.

Přenocování: Pattaya

Pattaya je místo které má dvě tváře. Ve dne můžete relaxovat na kilometrech pláže s jemným pískem a vybrat si jeden ze tří zálivů, které město lemují. V noci ožívají stovky zábavních podniků, barů a diskoték a dávají tak za pravdu pověsti o městě hříchu...


7. den : Pattaya, tropické zahrady Noong Nooch, Alcazar Show 

(S,-,-)


Snídaně. V 08.30 společný odjezd z hotelu a návšteva překrásné tropické zahrady Nong Nooch, vzdálené asi 20 minut od města. Po úvodu v orchidejové zahradě následuje několik desítek hektarů neuvěřitelných parkových úprav, které je možno procházet po visutých chodnících v úrovni korun palem. Součástí je představení tradičních thajských tanců, ukázek bojových umění a obrovská sloní show. Návrat do hotelu cca ve 13.00.

Volný program, koupání.

Večer návštěva Alcazar - nejpopulárnější a největší travesti show v Asii. Takových představení je po světě nesčetně, ale nikde jinde nejsou tyto osoby (thajsky "kathoy" rovná se dívka která byla původně mužem) tak dokonalé a půvabné jako tady.

Přenocování: Pattaya


8. den : Pattaya, odjezd

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu (obvykle ve 12.00).

 

Následuje individuální odjezd do další destinace nebo pobyt v hotelu dle Vašeho výběru.

 

Konec služeb Thajsko Travel.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
1 343
963
836
782
826
785
761
739


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok:

Royal Benja Hotel ***  (4 noci) Hotely Bangkok
 řeka Kwai: Jungle Raft Hotel ** (1 noc) Hotely Kanchanaburi
 Pattaya: Sunshine Garden Resort ***  (2 noci) Hotely Pattaya

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize, telefon). Mimo řeky Kwai (1 noc) - tam jednoduché ubytování bez elektřiny

  jen s petrolejkami!
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu
- thajský anglicky mluvící průvodce 7 dnů


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


Další doporučené zájezdy do této destinace


0012 - Bangkok, plovoucí trhy

0013 - Bangkok, Ayutthaya, plovoucí trhy

0015 - Bangkok, Ayutthaya, Samut Prakan, plovoucí trhy

0016 - Bangkok, řeka Kwai
0017 - Bangkok, Ayutthaya, řeka Kwai

0024 - Bangkok, řeka Kwai, NP Erawan

0025 - Bangkok, Ayutthaya, řeka Kwai, NP Erawan
0042 - Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai
0045 - Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai, Chiang Rai

0048 - Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai, Lampang, Lamphun
0051 - Bangkok, Kwai, Chiang Mai, Lampang, Lamphun, Chiang Rai
0062 - Bangkok, Ayutthaya, řeka Kwai, Angkor Wat

1051 - Malý okruh centrálním Thajskem, Pattaya

1061 - Velký okruh centrálním Thajskem, Pattaya

1071 - Velký okruh Thajskem, Pattaya

Přehled všech programů a zájezdů - kompletní přehled

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů