0030 - Thajsko, Chiang Mai - 5D/4N


 

Poznávací program v severním Thajsku

Místo:

 

 

Thajsko - Chiang Mai, Mae Taman, Golden

Triangle

 

Délka: 5 dnů / 4 noci
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Předchozí den odlet dle Vaší letenky (není součástí ceny).


Praha (Vídeň) - Bangkok

1. den : Bangkok, Chiang Mai, kantoke

(-,-,V)


Odlet z Bangkoku letem ..... v .... (přílet ....) do centra severního Thajska Chiang Mai. Transfer do hotelu, ubytování.

 

V 19:00 společný odjezd z hotelu na "Kantoke" večeři - sedí se na zemi a servírují se tradiční severothajská jídla. Poté následuje představení tradičních tanců a vystoupení příslušníků horských kmenů. Návrat do hotelu cca ve 22.00.

Přenocování: Chiang Mai

 

Chiang Mai - toto druhé nejdůležitější thajské město s 168 000 obyvateli bylo roku 1292 vybráno jako náhrada za Chiang Rai, hlavní město království Lanna. Za vlády krále Tiloka se město stalo centrem buddhistů a bylo zde vybudováno okolo 300 chrámů a svatyní, které dnes tvoří působivou atmosféru města. Dnešní Chiang Mai nejsou jen krásné chrámy, ale také kvalitní obchody, restaurace, hotely, bary a trhy. Městu se často říká " Růže severu".

 

Jeho okolí je podmalováno krásnou přírodou. Leží 700 km severně od Bangkoku v nadmořské výšce okolo 300 metrů. Mnoho Thajců považuje toto město i provincii za jakési národní dědictví. Zdejší obyvatelé mají nejvýraznější kulturu z celého Thajska ať již jde o různé zvyky, svátky, architekturu, řemeslnou výrobu nebo kuchyni. Také četné horské kmeny - Meové, Lisuové, Yaové, Akhaové, Lawaové a Karenové - tvoří jednu z atrakcí zdejší oblasti.


2. den : Chiang Mai, Doi Suthep, City Tour, Bo Sang

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd na prohlídku města. Uvidíte Wat Phra Sing zdobený skvostnými dřevořezbami a nástěnnými malbami v severním stylu. Zde se nachází socha Phra Buddha Sihing (nebo Phra Singh), která údajně pochází ze Srí Lanky a patří mezi nejvýznamější Buddhovy sochy v severním Thajsku. Pokračování prohlídkou dalších chrámů ve městě, které pochází ze 14.-15. století z doby největšího rozkvětu města. Podle zájmu a časových možností: fotogenický Wat Suan Dok se záplavou zářivě bílých věžiček nebo nově rekonstruovaný Wat Chedi Luang s gigantickou cihlovou čedi.

Poté vyjedete na 1 605 metrů vysokou horu nad městem, kde se nachází Wat Phra That Doi Suthep, nejuctívanější náboženské místo v severním Thajsku. Pochází z roku 1383 a nechal ho postavit král Ku Na. Místo podle legendy vybral bílý slon. Chrám na svahu hory Doi Suthep mimo fantastické výzdoby nabízí i neopakovatelné výhledy na město hluboko pod ním.

Bufetový oběd. Poté návštěva rukodělné vesnice Borsang (uvidíte výrobu proslavených slunečníků a vějířů, lakovaných výrobků, hedvábí, výrobků ze stříbra atd.). Návrat do hotelu cca v 16.00. Ve večerních hodinách byste rozhodně neměli vynechat barvitý a neopakovatelný noční trh.

Přenocování: Chiang Mai


3. den : Chiang Mai, Mae Taman, Elephant Camp

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 transfer (1 hod.) do sloního tábora v okrese Mae Taman. V této obrovité sloní vesnici v malebném horském údolí kterým protéká říčka uvidíte koupání slonů a sloní show. Sloni předvedou své tradiční pracovní dovednosti, ale také tančí, hrají fotbal nebo malují. Následuje projížďka na slonech džunglí přibližně 1 hod. Návrat do tábora na voze taženém bílými voli, bufetový oběd.

 

Odpoledne na zklidnění pomalá plavba na bambusovém voru po romantické  říčce Mae Taman (cca 45 minut). Návrat zpět do Chiang Mai, cestou zastávka na jedné z největších orchidejových farem v severním Thajsku. Její součástí je také motýlí farma. Možnost fakultativní návštěvy hadí farmy a hadího show (není součástí ceny). Návrat do hotelu cca v 16.00.

Přenocování: Chiang Mai


4. den : Chiang Mai, Chiang Rai, Zlatý trojúhelník, dlouhokrké ženy

(S,O,-)


Snídaně. V 06.30 odjezd minibusem do Chiang Rai (3,5 hod.) Po cestě zastávka v novém neuvěřitelně zdobném, pohádkovém chrámu Wat Ron Khun. Zatím bylo při jeho stavbě proinvestováno více než 280 milionů THB! Pokračování do starobylého města Chiang Saen a prohlídka chrámu Wat Chedi Luang.

Poté návštěva legendárního zlatého trojúhelníku, kde se na řece Mekong setkávají hranice tří států - Thajska, Laosu a Barmy. Procházka po nábřeží, prohlídka Musea opia.

Bufetový oběd.

Krátký výlet lodí (cca 1,5 hod.) po Mekongu a návštěva tržiště v Laosu. Odjezd horskými serpentinami do oblasti Taton a návštěva vesnice dlouhokrkých žen z horského kmene Kayan (Padaung). Dlouhý transfer zpět do Chiang Mai. Příjezd do hotelu cca ve 21.00.

Přenocování: Chiang Mai


5. den : Chiang Mai, Bangkok

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V .. transfer na letiště. Odlet do Bangkoku letem ... v .. (přílet ...).

 

Následuje individuální odjezd do další destinace nebo pobyt v hotelu dle Vašeho výběru.

 

Konec služeb Thajsko Travel.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
650
636
632
630
633
632
630
630

Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Chiang Mai: The Imperial Mae Ping *** (4 noci) Hotely Chiang Mai

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize, telefon).
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenka Bangkok - Chiang Mai - Bangkok
- thajský anglicky mluvící průvodce 4 dny (1. den bez průvodce)


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


Další doporučené zájezdy do této destinace


0032 - Chiang Mai, Mae Hong Son

0040 - Bangkok, Chiang Mai

0042 - Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai

0043 - Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai

0045 - Bangkok, řeka Kwai, Chiang Mai, Chiang Rai

Přehled všech programů a zájezdů - kompletní přehled

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů