Home  >  Alle reizen  >  Alle reizen (without picture)  >  Prijslijst
 
   

0044 - Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai

11D/10N


 

Een rondreis door Centraal en Noord-Thailand

Plaats:

 

 

Thailand - Bangkok, Ayutthaya, Samut Prakan,

Drijvende Markt, Chiang Mai, Mae Taman, Chiang

Rai, Mae Sai, Doi Mesalong, Doi Thung

Aantal: 11 D / 10 N
Prijs vanaf:

Het Programma:


 

1. Dag : Aankomst in Bangkok (-,-,D)


Aangekomen in Bangkok op het Suwarnhabumi vliegveld (het tijdverschil is + 5 uur tijdens zomertijd en + 6 uur tijdens wintertijd). Op het vliegveld wordt u begroet door een Engels sprekende gids voor de transfer naar het hotel waar u zult inchecken. Een kort informatie bijeenkomst met de informatie over het land. Daarna heeft u de tijd om wat uit te rusten of bijvoorbeeld een traditionele Thaise massage.

 

Om ongeveer 18 uur wordt u opgehaald en verwelkomt aan boord van de luxe boot Chao Phraya Princess. U wordt meegenomen op een schitterende rondvaart waar men kan genieten van Bangkok “by night”. Tijdens de vaart kan men de bezienswaardigheden zoals Wat Arun, Koninklijk Paleis bewonderenen nog veel meer. Deze trip is inclusief een uitgebreide dinerbuffet en muziek. Rond 22 uur wordt u naar het hotel gebracht.

 

Optioneel avond programma: (AANRADER)
Om 17:30 uur vertrek richting Siam Niramit. Een wervelende culturele show met een indrukwekkend decor. Het theater, geopend in oktober 2005, is centraal gelegen en biedt naast de show tevens een compleet nagebouwd Thais dorp waar u de levensstijl van vier regio's kunt beleven. Voor aanvang van de show om 20.00 uur heeft u tevens de mogelijkheid om te dineren in één van de drie aanwezige restaurants. Rond 22 uur wordt u naar het hotel gebracht. Extra toeslag: € 17,-

 

2. Dag : Bangkok tour, ééndaagse rondreis door de hoofdstad  (O,L,-)


In de ochtend Ontbijt. Om 8 uur vertrekken we om de stad te verkennen. In China Town gaan we Wat Traimit bewonderen. U ziet hier de grootste Gouden Boeddha ter wereld (5,5 ton). Als alternatief - bezoek aan de grootste bloemenmarkt Pak Klong Talad. In de tempel Wat Pho zal u met heel veel moeite in het venster van uw fotocamera de gigantisch grote liggende Boeddha kunnen krijgen – hij is namelijk 46 meter lang en 15 meter hoog. Vervolgens gaat u genieten van een vaart op de Chao Phraya rivier en de klongs in het stadsdeel Thonburi. U ziet het traditionele leven op het water en u kunt bewonderen de tempel Wat Arun. Lunch in buffetvorm. In de namiddag gaan we het sprookjesachtige Koninklijk Paleis bewonderen, samen met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo). Onze dag gaan we afsluiten met een bezoek aan de Marmer tempel (Wat Benchamabophit) om vervolgens een bezoek te brengen aan de grootste Thaise Sieraden maatschappij. Rond 18 uur gaan we terug naar het hotel.

 

3. Dag : Bangkok, Ayutthaya, Bang Pa In  (O,L,-)


Ontbijt. Om 08.00 vertreken we per prive - minibus in de richting van het historische park Ayutthaya - de voormaligehoofdstad van Thailand, ca 80 km ten noordenvan Bangkok. In 1767 hebben de Birmesen Ayutthaya geplunderd, maar toch zijn er nog steedstientallen tempels bewaard, zowelin destad, alsmet name in het prachtiguitgestrekte historische park, onder beschermingvan UNESCO. De majestueuzeruïne szijneen populaire plekom leuke foto’s te schieten. Bezoek de beroemde tempels - Wat Phra Si Sanphet, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat en Wat Yai Chaimongkol. Lunchbuffet. 'S Middagseen tocht naar de konink lijke zomer residentiein Bang Pa In. Prachtige parken, gebouwen, konink lijke prachten romantische rusttrekkenveel bezoekers. We gaan terug naar Bangkok rond 17.00 uur.

 

4. Dag : Bangkok, Samut Prakan  (O,-,-)


Ontbijt. Om 08:00 uur vertrek richting Samut Prakan provincie (30 km). We gaan bezoeken Erawan Museum, het museum werd in 2003 geopen. Het bestaat uit een reusachtige olifant op een sokkel, die je vanuit de wijde omgeving al kunt zien. In de sokkel bevindt zich het eigelijke museum en in de buikholte van de olifant staan een aantal antieke en kostbare boeddha's.

Vervolgens gaan we naar Ancient City (Muang Boran) – een soort van Thais Madurodam. Het complex werd in 1973 gebouwd op kosten van rijke zakenman uit Bangkok die zijn liefde voor de Thaise kunst en historie wilde vereeuwigen. In het park bevinden zich tientallen kopieën - op ware grootte of verkleind – van beroemde gebouwen, monumenten en beelden, waarvan sommige niet meer bestaand (zoals het koninklijk paleis van Ayutthaya). Er is ook een model van een Thais dorp met ambachtslieden, een drijvende markt, restaurants, beekjes en watervallen, een moeras en watervolgels, een bos met herten en een theater met toneel en dans.

In de namiddag gaan we de Krokodillenboerderij bezoeken waar meer dan 100.000 krokodillen leven. De krokodillenboerderij bestaat uit grote bassins, vijvers en kooien waarin de krokodillen van verschillende leeftijden zijn overgebracht. Men kan o.a.genieten van een olifanten en krokodillen show. Aankomst in Bangkok rond 17:00 uur.

 

5. Dag : Bangkok, drijvende markt Damnoen Saduak, Chiang Mai  (O,-,D)


Ontbijt. Om 06:30 uur gaat u op reis per prive minibus naar de Damnoen Saduak in de provincie Ratchaburi (80 km afstand). Onderweg maken we eenstop bij de ontziltingsboerderijen in de provincie Samut Songkhram, en bij een kleurrijke markt op het spoor waar de trein tussen de kraampjes door passeert. U bezoekt de fabrikanten waar de palm suiker word geproduceerd. U zult varen in een klein bootje op de grachten tussen de fruitplantages en u bezoekt de beroemde drijvende markt, waar kooplieden hun waren in kleine boten aanbieden. Tenslotte een bezoek aan een houtsnijwerk-makerij. Daarna gaat u terug naar Bangkok, aankomst in Bangkok rond 14:00 uur.

Vanuit Bangkok vertrek per vliegtuig naar Chiang Mai. Na de aankomst in het centrum van Noord-Thailand, Chiang Mai, transfer naar het hotel. Om 19:00 uur Kantoke diner - zittend op de grond wordt u bediend en gaat u lekker genieten van traditionele Noord-Thaise gerechten. Dit wordt gevolgd door optredens van traditionele dansen en de voorstellingen van de bergstammen. Terug naar het hotel rond 22:00 uur.

 

Chiang Mai - deze tweede belangrijkste stad van Thailand met 168 000 inwoners werd in 1292 gekozen als een vervangende hoofdstad van Lanna Koninkrijk i.p.v.Chiang Rai. Tijdens de regeerperiode van Koning Tiloka werd de stad een centrum voor de boeddhisten en er werden ongeveer 300 tempels en heiligdommen gebouwd, die nu een indrukwekkende sfeer deze stad geven. Chiang Mai van vandaag zijn niet alleen de prachtige tempels, maar ook de goede winkels, restaurants, hotels, bars en markten. De stad wordt ook wel de "Roos van het Noorden" genoemd. Zijn omgeving is onderstreept door een prachtig landschap. De stad ligt 700 km ten noorden van Bangkok, op een hoogte van 300 meter. Veel Thais beschouwen deze stad als een provincie en als een soort nationaal erfgoed. De plaatselijke bewoners hebben de meeste van de Thaise cultuur, dat komt door de verschillende gewoontes, festivals, architectuur, ambacht en de keuken. Ook talrijke bergstammen - Meo, Lisu, Yao, Akha, Lawaen Karen - zijn er een van de attracties van dit gebied.

 

6. Dag : Chiang Mai, Doi Suthep, City Tour, Bo Sang  (O,L,-)


Ontbijt. Om 08:30 uur vertrek vanuit het hotel. Vandaag gaan we de stad verder verkennen. U ziet Wat Phra Sing, versierd met prachtig houtsnijwerk en muurschilderingen in de noordelijke stijl. Er is een standbeeld van Phra Buddha Sihing (of Phra Singh), die waarschijnlijk uit Sri Lanka afkomstig is.

Daarna gaan we naar de 1605 meter hoge berg boven de stad, waar de tempel Wat Phra That Doi Suthep. Dit is de meest geliefde religieuze plek in het noorden van Thailand.
Deze dateert uit 1383 toen koning Ku Na deze tempel liet bouwen. Volgens de legende heeft een witte olifant deze plaats gekozen. De tempel gebouwd op de berg van Doi Suthep biedt buiten de fantastischedecoraties ook een uniek uitzicht over de stad. Hierna een Lunchbuffet. Wie wilt kan ook ’s middgas meedoen aan een tempelrondleiding door de stad. Deze tempels dateren van 14 tot en met 15 eeuw, de bloei periode van deze stad: Wat Suan Dok of Wat Chedi Luang.

 

Vervolgens bezoeken we de ambachtelijke dorpjes Borsang (waar u de productie ziet van de beroemde waaiers en parasols, gelakte goederen, zijde, zilver, enz.). Terug naar het hotel rond 16.00 uur.

In de avond is er een kleurrijke en gezellige nacht-bazaar. mis dit niet !

 

7. Dag : Chiang Mai, Mae Taman, Olifanten kamp (O,L,-)


Ontbijt. Om 08:30 uur transfer naar het olifantenkamp in MaeTaman voor een olifanten show en vervolgens gaat u op de olifanten door de jungle rijden. Dit duurt ca 1 uur. Teruggekomenin het kamp gaat uuitrusten op een wagen die door buffels getrokken wordt.

Daarna lunch.

 

'S Middags een bamboeraft over de rivier.Onderweg naar Chiang Mai maken we eenstop bij een orchideeënkwekerij. Deze bevat ook een vlindertuin.

Er is gelegenheid om de slangenboerderijte bezoeken en een slangen show te bijwonen(in de prijs niet inbegrepen).

Terug naar het hotel rond 16.00 uur.

 

8. Dag : Chiang Mai, Chiang Rai, city tour   (O,L,-)


Ontbijt. Check out in het hotel, om 08:30 uur vertrek per minibus richting Chiang Rai (3.5 uur) rijden.Onderweg maken we een stop bij de fantastische nieuwe tempel Wat Ron Khun.In Chiang Rai aangekomen gaan we eerst naar het hotel, check in, lunch in een locale Restaurant. Vervolgens gaan we de stad bezoeken. Wat Phra Kaeo heeft een mooie bot en virharn waarin drie Boeddha’s staan. Van groter belang is de witte chedi achter de virharn, waar men in 1436 de beroemde Smaragden Boeddha ontdekte (nu in Wat Phra Kaeo in Bangkok). De chedi zou door bliksem zijn beschadigd en daarbij zou het beeld, bedekt met gips tevoorschijn zijn gekomen.
Wat Phra Sing – dateert vermoedelijk uit de 18de eeuw en herbergde een belangrijk beeld van Phra Buddha Sing Hing, waarvan nu nog slechts een kopie rest. Men kan bezoeken o.a. “Black Temple”. In de avond vergeet niet te bezoeken de nacht market, deze is meer rustiger dan in Chiang Mai.

 

9. Dag : Chiang Rai, Gouden Triangl, Mae Sai   (S,O,-)


Ontbijt. Om 08:30 uur verlaten we het hotel en bezoeken we Wat Tham Phra Archa Tong. De Abt in deze tempel was een voormalige Thai boxer, hij leert de kleine jongens Thaiboxen. De abt heeft 200 Thaise paarden, die de jonge monniken gebruiken om aalmoezen te verzamelen in de vroege ochtend. Vervolgens gaan we naar Chiang Saen.Het oude stadje met zijn 19de – eeuwse muren, pagoden en gebouwen.We bezoeken de tempel Wat Chedi Luang.
Vervolgens gaan we naar de legendarische Gouden Driehoek - het drielandenpunt met Birma en Laos, waar u een boottocht (1.5 uur) maakt over de machtige Mekong rivier. U bezoek een markt in Laos, waarna een lunchbuffet. Een korte wandeling aan de waterkant, bezoek aan het Museum van de opium. We gaan verder naar Mae Sai, het noordelijkste stadje van Thailand.Over de brug die Thailand met Birma verbindt, worden consumptiegoederen vervoerd die de Birmezen in hun eigen land ontberen.Transfer naar Chiang Rai, aankomst in het hotel rond 17:00 uur.

 

10. Dag : Chiang Rai, Longneck village, Doi Mesalong, Doi Thung   (O,L,-)


Ontbijt. Om 08:30 uur vertrek met een stop en bezoek aan het Taton gebied met een dorp van langnekvrouwen – de bergstam Paduang.

Daarna gaan we vertrekken in de richting Doi Mae Salong – het dorp Santi Khiri, een gemeenschap beslecht door de voormalige Chinese 93e Divisie die verhuisde uit Myanmar om te verblijven op Thais grondgebied 1961. Het dorp werd bekend om zijn betoverende landschappen en rustige sfeer. Vandaag is het een belangrijke toeristische attractie met zijn kleine stad sfeer, heerlijke inheemse Chinese gerechten, kleine hotels en pensions catering voor bezoekers en thee, koffie - en fruitboomgaarden.

Lunch in een plaatselijke restaurant.
Na de lunch gaan we rijden naar de Doi Thung berg (1389 meter hoog). De route slingert door prachtig landschap met vele interessante sites waaronder de Doi Tung Palace. De meest opvallende attractie is de Phra That Doi Thung heilige relikwie, een oude religieuze site top van de berg. Bezoek aan de prachtige koninklijke Doi Thung Villa, ooit winter toevluchtsoord voor de Prinses Moeder, men krijgt het gevoel dat je in Zwitserland verblijft.

Transfer terug naar Chiang Rai. Aankomst in het hotel rond 17:00 uur.

 

11. Dag : Chiang Rai, Bangkok  (S,-,-)


Ontbijt. Check out in het hotel (meestal om 12 uur), Transafer naar de luchthaven, vertrek naar Bangkok.

Voortzetting van uw verblijf in Thailand en vetrek naar uw vakantiebestemming of verblijf in het hotel na keuze.
Het einde van Thajsko Travel diensten.

 

 


Prijs in € per persoon (Prijs errata onder voorbehoud, afhakelijk van de wisselkoers)

Aantal personen
2
4
6
8
10
12
14
16
Thaise Gids
1 261
1 087
1 029
1 001
1 028
1 009
995
985


Accommodatie


Bangkok:    Royal Benja Hotel ***                 (4 nachten) , Hotels Bangkok

Chiang Mai: Centara Duangtawan Hotel ****   (3 nachten), Hotels Chiang Mai

Chiang Rai: Wiang Inn Hotel ***                     (3 nachten)

 

Deze hotels zijn slechts een voorbeeld. U kunt uiteraard kiezen voor een andere accommodatie of een ander kamertype.


In de prijs inbegrepen


- Accommodatie volgens uw programma in de tweepersoonskamers

  (airco, toilet en badkamer, televisie, telefoon)
- Maaltijden - ontbijtbuffet in het hotel (O,L,D) volgens het programma

- De Vliegticket Bangkok - Chiang Mai, Chiang Rai - Bangkok
- Alle transfers en entrees volgens het programma
- Engels-sprekende Thaise gids 10 dagen


In de prijs niet-inbegrepen


- De vliegtickets Amsterdam - Bangkok v.v.
- Reisverzekering (denk hier alstublieft wel aan !)
- Individuele reizen en excursies zijn niet inbegrepen in het programma
- Fooien
- Buitenlandse bank transactie kosten


Volgende aanbevolen reizen naar deze bestemming


0011 - Bangkok, Ayutthaya

0012 - Bangkok, Drijvende Markt

0016 - Bangkok, River Kwai

0014 - Bangkok, Ayutthaya, Samut Prakan

0040 - Bangkok, Chiang Mai

0043 - Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai

0061 - Bangkok, Ayutthaya, Angkor Wat

Een compleet overzicht van aangeboden programma’s en rondreizen

 

Het programma kunt u wijzigen, uitbreiden, verkorten of een van de rondreizen toevoegen of combineren met een ander programma.


GERELATEERDE LINKS


Prijslijst - de actuele prijslijst van alle reizen

Vliegtickets - vluchten reserveren

Bestelling van de reis - een formulier voor een voorlopige bestelling

Hotels - lijst van aanbevolen hotels