1015 - Thajsko, Bangkok, Hua Hin

- to nejlepší


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Thajsko - Bangkok, Hua Hin

 

 

Délka: 13 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:


1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Odlet dle Vaší letenky.


2. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


3. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, Hua Hin

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V 09.00 Odjezd do Hua Hin (cca 250 km), ubytování v hotelu, volno, odpočinek.

 

Hua Hin - je prvním (chcete-li nejstarším) thajským plážovým letoviskem. Leží asi 220 km jižně od Bangkoku a spojení s ním mimo letadla, zajišťuje dálnice a železnice s nejkrásnější stanicí v Thajsku. Na objednávku krále Ramy VI. a koloniálního železničního hotelu zde bylo v letech 1922 - 1923 postaveno golfové hřiště. Se stoupající oblibou lázní a plážových resortů se Hua Hin stalo útočištěm pro tehdejší královskou rodinu, zámožné obchodníky a nejvyšší sociální vrstvu z Bangkoku, stejně tak jako pro bohaté cizince. Princ Chulachakrabongse zde roku 1926 postavil svoje letní sídlo Klai Klangwon, které je stále ještě používané královskou rodinou. Aktivity, jako je jízda na koni, golf, nakupování, rybaření a koupání dělají z Hua Hin příjemné místo pro rodinnou dovolenou. Zdejší nádherná pláž je rozdělena na dvě části. Na jedné je rybářský přístav a druhá je 3 km dlouhá pláž s budhistickými chrámy na jihu. Pokud chcete zažít atmosféru Hua Hin roku 1920 navštivte Hotel Sofitel Central, bývalý železniční hotel. V roce 1960 byl těžce poškozen, ale citlivá restaurace budovy ve stylu dvacátých let se vydařila na výbornou. Jižně od hlavních pláží Hua Hin leží kopec Khao Takiap, na němž se nachází velké množství svatyní a poblíž leží chrám Wat Khao Lad, před nímž stojí 20 metrů vysoká socha Buddhy, který se dívá na moře. Hua Hin je příjemné letovisko, které nabízí klidné prostředí s typicky thajskou atmosférou. Je také vynikajícím výchozím bodem pro výlety k nedalekým vodopádům Pa La U nebo do národních parků Kaeng Krachan a Khao Sam Roi Yot.


5. den : Hua Hin, prohlídka města

(S,-,-)


Snídaně. V 9.00 odjezd na prohlídku nejvýznamějších atrakcí města: 15 km severně od města navštívíte největší týkový palác v Thajsku, který si nechal postavit jako letní sídlo král Rama VI. Poté navštívíte zahradu exotických zvířat a překrásnou a z filmů proslavenou železniční stanici v Hua Hin. Výlet zakončí návštěva Khao Takiab (Hora jídelních hůlek), odkud se vám naskytne spektakulární pohled na město z hory poseté řadou chrámů a okupované loudícími opicemi. Návrat do hotelu v 13.00. Volno.


6. den : Hua Hin, vodopády Pa La U, sloní treking

(S,O,-)


Snídaně. V cca 08.00 odjezd na západ směrem k hranicím s Barmou. V jižní části národního parku Kaeng Krachan se vydáte na nenáročnou pěší tůru pralesem kolem nejslavnějšího vodopádu v oblasti Pa La U. V některém z jeho mnoha stupňů se můžete vykoupat. Oběd v místní restauraci. Návštěva sloní vesnice, projížďka na slonech. Návrat do hotelu cca v 16.00. Doporučení: dobrá obuv a plavky.


7. den : Hua Hin, Phetchaburi

(S,O,-)


Snídaně. V cca 08.00 odjezd do 60 km vzdáleného hlavního města provincie Phetchaburi. Prohlídka chrámu Wat Mahathat s pěti bělostnými bílými věžemi (prang), který pochází z Khmérského období cca před 800 roky. Poté návštěva chrámu Wat Kamphaen Laeng, místa vyjímečně fotogenického. Tři lateritové věže původního khmérského chrámu jsou zakomponovány do přestavby thajského chrámu. Poté návštěva nedaleké jeskyně Khao Luang, ve které se nachází 170 soch Buddhy. Oběd v místní restauraci. Poté prohlídka Khao Wang - letní residence krále Ramy V., nacházející se na vrcholu dvou hor, které se tyčí nad městem. Před návratem do hotelu zastávka na místním tržišti. Návrat do hotelu cca 15.00.


8. den : Hua Hin, národní park Khao Sam Roi Yod

(S,-,-)


Snídaně. V cca 08.00 odjezd na jih do 50 km vzdáleného Národního parku Khao Sam Roi Yod (Hora třista vrcholů). Po cestě uvidíte krevetové farmy a ananasové a ovocné plantáže. Příjezd do rybářské vesnice Ban Bang Bao a transfer člunem na pláž Laem Sala. Odtud cca půl hodinový výstup do hor a prohlídka famózní jeskyně Phraya Nakon. Uvnitř se nachází pavilon krále Rámy V., který je symbolem provincie Prachuap Khiri Khan. Sestup zpět na bělostnou pláž lemovanou piniemi, odpočinek, koupání. Transfer lodí zpět do rybářské vesnice a odjezd na thajskou farmu, oběd. V okolí farmy si můžete prohlédnout řadu exotických plodin jako jsou katusy na výrobu léčiv, seznámit se s pěstováním rýže, kokosových ořechů a ananasu. Návrat do hotelu cca v 16.00. Doporučení: dobrá obuv a plavky.


9. - 11. den : Hua Hin

(S,-,-)


Snídaně. Koupání, výlety.


12. den : Hua Hin, Bangkok, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu (obvykle ve 12.00). V .... transfer minibusem na letiště v Bangkoku (250 km). Po cestě zastávka. Odlet letem .... v .....


13. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
1 373
1 209
1 154
1 127
1 156
1 137
1 124
1 114


Cena platí pro období hlavní sezóny (01.11. - 20.12. a 15.1. - 31.3.). Ceny hotelů v pobytových letoviscích se v TOP sezoně (20.12. - 15.1.) zvyšují o 30-50%! Mimo hlavní sezony ceny klesají o 30-50%. Na tato období se zpracovávají individuální kalkulace.


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok: Royal Benja Hotel *** (2 noci) Hotely Bangkok

 Hua Hin:

Sailom Hotel ***  (8 nocí) Hotely Hua Hin

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


1043 - Bangkok, Angkor Wat, Hua Hin

1053 - Malý okruh centrálním Thajskem, Hua Hin

1063 - Velký okruh centrálním Thajskem, Hua Hin

1073 - Velký okruh Thajskem, Hua Hin

1081 - Malý okruh jižním Thajskem, Hua Hin

1082 - Velký okruh jižním Thajskem, Hua Hin, Phuket

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu
- thajský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů