1034 - Thajsko, Bangkok, Phuket

- to nejlepší


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Thajsko - Bangkok, Phuket

 

 

Délka: 13 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:


1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Odlet dle Vaší letenky.


2. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


3. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, Phuket 

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V ..... transfer na letiště v Bangkoku a odlet na Phuket ve .... letem ...... Přílet v ..... Transfer do hotelu, ubytování.

 

Phuket je největší thajský ostrov (550 km2) a zároveň jediný ostrov, který je také provincií (nejbohatší v zemi). S pevninou je spojen slavným mostem milenců jménem "saphán Sarasim". Býval regionální centrálou s bohatou a barvitou historií. 70% povrchu Phuketu je hornatých; západní pohoří prochází ze severu na jih (ostrov je 48 km dlouhý). Zbývajících 30% ostrova, hlavně ve středu a na jihu, jsou roviny. Je jednou z nejnavštěvovanějších rekreačních oblastí v jihovýchodní Asii (více než 1 mil./rok). Ostrov trpící náporem turistů si nadále zachovává azurové moře a bělostný písek. Dokonalá infrastruktura a nepřeberné množství atrakcí uspokojí i nejnáročnější klientelu.


5. den : Phuket Explorer

(S,O,-)


Snídaně. Cca v 08.00 společný odjezd z hotelu. Transfer po scénické silnici stoupající a klesající podél pobřeží. Návštěva sloní farmy a krátká projížďka na slonech. Prohlídka nejkrásnějšího a nejslavnějšího chrámu na Phuketu - Wat Chalong. Návštěva manufaktury na zpracování kešu oříšků. Prohlídka starého čínského chrámu a čínského panského sídla proslaveného z natáčení řady filmů. Oběd v místní restauraci. Procházka tropickým deštným pralesem kolem vodopádu, návštěva orchieové farmy, zeleninová farma, pěstování rýže, práce opic na kokosové farmě, projížďka na voze taženem buvoli. Návrat do hotelu kolem 16.30.


6. den : Phuket, ostrov Jamese Bonda, Ko Khai Nai

(S,O,-)


Snídaně. Cca v 08.30 společný odjezd z hotelu a transfer do přístavu Boat Lagoon Marina. Cesta rychlým člunem do zálivu Ao Phang Nga kolem ostrovů Ko Panak a Koh Hong. Návštěva ostrova Ko Tapu a Ko Ping Gun, známých z filmu s Jamesem Bondem "Muž se zlatou zbraní". Pokračování prohlídkou mangrovového pralesa u ostrova Ko Hong a pokud to stav vody dovolí i dvou jeskyní: Tham Lod Noi and Tham Lod Yai. Přesun na ostrov Ko Panyi a oběd v restauraci ve vesnici na kůlech. Odjezd na ostrov Ko Khai Nai, odpočinek na pláži, plavání, šnorchlování. Plavba zpět na Phuket. Transfer do hotelu cca v 16.00.


7. den : Phuket, ostrovy Phi Phi

(S,O,-)


Snídaně. Cca v 08.30 společný odjezd z hotelu a transfer do přístavu Boat Lagoon Marina. Cesta rychlým člunem (cca 1 hod.) k ostrovům Phi Phi. První zastávka u ostrůvku se známou Monkey Beach, možnost koupání. Přesun k ostrovu Phi Phi Leh a zastávka (30 min.) v zátoce Maya Bay, kde se natáčel slavný film Pláž. Možnost šnorchlování. Pokračování do zálivu Lho Sa Mah Bay (možnost koupání a šnorchlování) a magického Pi Leh Cove. Kolem Vikingské jeskyně přesun na Phi Phi Don a oběd v místní restauraci. Po obědě procházka po pláži a přesun k ostrovu Hin Klang nebo Bamboo Island, šnorchlování. Přesun na ostrov Ko Khai Nai, volno, koupání, šnorchlování. Plavba zpět na Phuket. Transfer do hotelu cca v 17.00.


8. den : Phuket FantaSea

(S,-,V)


Snídaně. Volno, koupání. Večer cca v 17.30 společný odjezd do Phuket FantaSea. Tento ohromný kulturně zábavný park byl vyhodnocen jako nejlepší turistická atrakce v Thajsku. Hlavní show probíhá v obrovském klimatizovaném amfiteátru zakomponovaném do starobylého khmérského chrámu. Uvidíte představení ve stylu show Las Vegas - směsici kulturních a historických představení, třírozměrné efekty, létající anděly a slony, pyrotechnické efekty sloní představení (30 slonů) atd. Před představením které začíná ve 21.00 budete hosty lukulské bufetové večeře v jedné z největších restaurací na světě jménem Golden Kinari. Doporučujeme Vám v žádném případě odpoledne nic nejíst! Návrat do hotelu.


9.- 11. den : Phuket

(S,-,-)


Snídaně. Odpočinek u moře, fakultativní výlety.


12. den : Phuket, Bangkok, odlet do Evropy

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V ...... transfer na letiště, odlet letem ...... ve ...... do Bangkoku (přílet .....). Odlet do Evropy letem ..... v .......

 


13. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
1 540
1 437
1 403
1 386
1 396
1 386
1 378
1 373


Cena platí pro období hlavní sezóny (01.11. - 20.12. a 15.1. - 31.3.). Ceny hotelů v pobytových letoviscích se v TOP sezoně (20.12. - 15.1.) zvyšují o 30-50%! Mimo hlavní sezony ceny klesají o 30-50%. Na tato období se zpracovávají individuální kalkulace.


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok: Royal Benja Hotel *** (2 noci) Hotely Bangkok
 Phuket: Karon Princess Hotel *** (8 nocí) Hotely Phuket

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


1046 - Bangkok, Angkor Wat, Phuket

1056 - Malý okruh centrálním Thajskem, Phuket

1066 - Velký okruh centrálním Thajskem, Phuket

1076 - Velký okruh Thajskem, Phuket

1082 - Velký okruh jižním Thajskem, Hua Hin, Phuket

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenku Bangkok - Phuket - Bangkok
- thajský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů