1042 - Thajsko, Bangkok, Angkor Wat,

Ko Chang


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Thajsko     - Bangkok, Ko Chang

Kambodža - Siem Reap (Angkor Wat)

 

Délka: 13 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)


Odlet dle Vaší letenky.

2. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


3. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, Siem Reap, Angkor, Apsara tance 

(S,-,V)


Check out v hotelu (velmi brzo). V ... transfer na letiště. Odlet letem ... v .. do kambodžského Siem Reap. Po příletu na letišti vyřízení vstupních formalit a kambodžského víza. Nutno mít fotografii, poplatek 20 USD. Transfer do hotelu, ubytování.

 

Odpoledne odjezd do nejvzdálenějšího chrámu historického parku Angkor - Banteay Srei (přezdívaný jako "dívčí klášter") z roku 967. Cesta (cca 35 km) vede zajímavou venkovskou krajinou. Chrám Vás sice překvapí svojí miniaturní velikostí, ale naprosto uchvátí neuvěřitelně propracovanými a složitými řezbami do růžového pískovce, ze kterého je postaven. Chrámový areál je perfektně zrestaurován. Cestou zpět prohlídka mohutného pyramidového chrámu Pre Rup z roku 961. Návrat zpět do hotelu kolem nádrže Srah Sang.

Večer cca od 19.00 představení tradičních "Apsara" tanců" a khmérského folkloru v restauraci s kambodžskou bufetovou večeří.

Přenocování: Siem Reap

 

Doporučujeme: návštěvu masérských salonů. Khmérská masáž je jiná než thajská a neméně příjemná a prospěšná.


5. den : Siem Reap, Angkor Thom, Angkor Wat

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 prohlídka památek z období khmérské říše, svého času nejmocnější a nejskvělejší v jihovýchodní Asii. Pozůstatky stovky chrámů jsou roztroušeny na mnoha čtverečních kilometrech archeologického parku Angkor, vzdáleného asi 6 km od města Siem Reap.

Dopoledne památky bývalého opevněného hlavního města Angkor Thom: Jižní brána s výjevy z legendy o Stloukání mléčného moře, v centru města státní chrám krále Jayavarmana VII. Bayon (konec 12. stol.), nově zrekonstruovaný Baphuon (11. stol.), v oblasti původního královského paláce Phimenakas (10. stol.), na závěr masivní Terasa slonů a Terasa malomocného krále.

Oběd v místní restauraci.

Odpoledne nejproslulejší, nejnavštěvovanější a největší chrám Angkor Wat (1. pol. 12. stol.) - symbol celého parku a Kambodži. Na závěr dne v podvečer démonický pralesní chrám Ta Prohm (2. pol.12. stol.) s mohutnými stromy a kořeny jakoby stékajícími po jeho stěnách. 

Návrat do hotelu v Siem Reap. Volno. Doporučujeme návštěvu Pub Street se spoustou restaurací a obchodů.

Přenocování: Siem Reap

 

Fakultativně: Možnost výstupu v koši upoutaného balonu do výšky 200 m nad Angkor (cca 15 USD). Návštěva zajímavého válečného muzea.


6. den : Siem Reap, Roluos, jezero Tonlesap, Beng Mealea

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd (cca 25 km) do oblasti jednoho z prvních z řady khmérských hlavních měst - Hariharalaya. Ruiny čtyř nejstarších památek z počátku angkorské říše jsou dnes podle blízké vesnice souhrnně nazývány Roluos Group. Navštívíte pyramidový chrám Bakong (z roku 881) a Preah Ko (z roku 879).

Pokračování (cca 25 km) směrem k největšímu sladkovodnímu jezeru Jihovýchodní Asie - Tonle Sap. Hladina se v průběhu roku  zvyšuje až o 7 m a jezero téměř zdvojnásobí svoji rozlohu. Řeka, která jím protéká mění dvakrát za rok směr proudění vody. Cesta malou lodí do kanálu v oblasti Kompong Khleang (v suchém období po zemi). Uvidíte barvitý, ale neuvěřutelně chudý život v domech na kůlech na vodě a plovoucí vesničky vietnamských rybářů.

Prostý autentický oběd v domácnosti.

Odjezd venkovskou krajinou k chrámu Beng Mealea (12.stol.). Obrovský rozsah ruin prorostlých kořeny stromů evokuje spolu se zeleným pološerem pionýrské výpravy prvních objevitelů.

Návrat do hotelu v Siem Reap (cca 40 km). Volno.

Přenocování: Siem Reap


7. den : Siem Reap, Bangkok, Ko Chang

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu a v ..... transfer na letiště. Odlet letem ... v .. do Bangkoku (přílet .....). Transfer do přístavu Laem Ngob v provincii Trat (350 km). Cesta vede po pěkné dálnici krajem plným ananasových, kaučukových a ovocných plantáží. Odtud trajektem na ostrov Ko Chang i s minibusem přímo do hotelu, ubytování.

Přenocování: Ko Chang

 

Ko Chang - neboli sloní ostrov u samotné hranice s Kambodžou je jedním z přírodních klenotů Thajska a je součástí stejnojmenného mořského národního parku. Hornaté scénické vnitrozemí ostrova s řadou vodopádů a nekonečné bílé pláže v několika zálivech západního pobřeží sem v posledních letech přivedlo turistický průmysl. Přesto si ostrov stále uchovává klidný ráz s dokonalým servisem.


8. - 11. den : Ko Chang

(S,-,-)


Snídaně. Koupání, výlety. Doporučujeme zejména výlet rychlým člunem po okolních ostrovech.

Přenocování: Ko Chang


12.den : Ko Chang, Bangkok, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu (obvykle ve 12.00). V .... transfer minibusem a trajektem přímo na letiště v Bangkoku (350 km). Po cestě zastávka na ovocných trzích. Odlet letem .... v .....


13. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
2 019
1 692
1 584
1 530
1 600
1 561
1 534
1 513

Cena platí pro období hlavní sezóny (01.11. - 20.12. a 15.1. - 31.3.). Ceny hotelů v pobytových letoviscích se v TOP sezoně (20.12. - 15.1.) zvyšují o 30-50%! Mimo hlavní sezony ceny klesají o 30-50%. Na tato období se zpracovávají individuální kalkulace.


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok: Royal Benja Hotel *** (2 noci) Hotely Bangkok
 Siem Reap: Prince D Angkor Hotel *** (3 noci) Hotely Siem Reap
 Ko Chang: Klong Prao Resort *** (5 nocí) Hotely Ko Chang

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


MOŽNOSTI ZLEVNĚNÍ A PRODLOUŽENÍ PROGRAMU:


Výše uvedený program je roky prověřená, základní varianta privátní prohlídky historického parku Angkor.

Program lze zlevnit ("očesat") jen použitím primitivního ubytování pro nízkorozpočtovou klientelu, vynecháním obědů a večeří (jíst ale stejně musíte...), individuálním nákupem letenky u některé nízkorozpočtové letecké společnosti (např. Air Asia) nebo úmorným celodenním transferem z Bangkoku po zemi minibusem.

Milovníkům historie naopak vřele doporučujeme prodloužení o některý z dalších jednodenních programů:


1 den : Siem Reap, chrámy Angkoru

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 pokračování prohlídky angkorských chrámů. Uvidíte pět dalších nejdůležitějších komplexů reprezentujících nejúžasnější období kambodžské historie. Banteay Kdei - nechal z původní svatyně přestavět na buddhistický klášter král Jayavarman VII. (1181-1218). Velmi se svým stylem podobá sousednímu Ta Phrom, ale narozdíl od něho nebyl dosud rekonstruován a čeká Vás úžasný  rozpadající se kamenný labyrint. Ta Keo - byl státní chrám krále Jayavarmana V. (968-1001). Je to masivní tříterasová pískovcová pyramida reprezentující bájnou horu Meru. Chrám je pěkně restaurován, ale ve skutečnosti nebyl nikdy dokončen. Dle legendy do stavby udeřil blesk, což bylo považováno za zlé znamení. Preah Khan - neboli "Posvátný meč" je obrovský komplex (800x700m) postavený králem Jayavarmanem VII. na méstě kde v roce 1191 porazil Čampskou armádu a byl zasvěcen královu otci. Po rozpadlých ruinách hojně stékají kořenové systémy obrovských stromů.

Oběd v místní restauraci.

East Mebon - Postaven v roce 953 králem Rajendravarmanem II. Je to plochá, pískovcová, třístupňová platforma s pěti cihlovými věžemi uprostřed. Chrám původně stál na umělém ostrůvku uvnitř nádrže East Baray. Ta je dnes zcela vyschlá a pohlcená rýžovými poli. Banteay Samre - postaven králem Suryavarmanem II. (1113-1150) ve stejné době a ve stejném stylu jako Angkor Wat. Prošel dokonalou rekonstrukcí metodou anastylózy. Návrat do hotelu v Siem Reap. Volno.

Přenocování: Siem Reap


1 den : Siem Reap, Koh Ker, Preah Vihear

(S,O,-)


Snídaně. V 06.30 odjezd na sever do provincie Preah Vihear. Cesta trvá asi 3 hodiny po na kambodžské poměry celkem slušné silnici. Ta Vás zavede do oblasti kam se vypraví jen minimální množství turistů. Koh Ker bylo hlavním městem Angkorské říše v letech 928 - 944. Král Jayavarman IV. zde dokázal za krátkou dobu své vlády (14 let) vybudovat impozantní soubor téměř 180 chrámů, z nichž zhruba 20 je dnes přístupných. Stavebním materiálem byl laterit. Ruiny chrámů jsou roztroušeny kolem dnes vyschlé obrovské nádrže Rahal (1200x560m). Srdcem města byl chrám Prasat Thom se sedmistupňovou 36 m vysokou pyramidou na kterou lze vystoupit a nabízí se odsud úžasný výhled.

Improvizovaný oběd ve velmi primitivní místní restauraci.

Odjezd dále na sever až na thajské hranice (1 hod.). Tady se přesedne do terénního automobilu a vyjede se prudkými serpentinami po strmé skalní stěně mysu pohoří Dangrek až do výše 625 m.n.m. Na jeho temeni stojí druhý největší angkorský chrámový komplex Prasat Preah Vihear. Jeho historie začíná v 9. stol. a do současné podoby byl přestavěn za vlády Suryavarna II. (113-1150). Z vrcholu útesu se nabízí zcela neopakovatelný výhled. Chrám je předmětem letitého sporu s Thajskem a přístup může být aktuálně omezen.

Návrat do Siem Reap pozdě večer.

Přenocování: Siem Reap


1 den : Siem Reap, Banteay Chhmar

(S,O,-)


Snídaně. V 07.00 odjezd na západ do provincie Banteay Meanchey. Cesta trvá asi 3 hodiny po silnicích různé úrovně. Čeká Vás čtvrtý největší chrámový komplex z angkorské éry Banteay Chhmar. Pravděpodobně byl postaven v době vlády Jayavarmana VII. (přelom 12. a 13. stol.) a velmi se podobá svým stylem chrámu Bayon a koncepcí městu Angkor Thom.

Masivní stavby zdánlivě nekonečného labyrintu chrámových kaplí a padesáti věží jsou z větší části v rozvalinách hustě prorostlých stromy a vegetací. Rekonstrukční práce jsou tu teprve na úplném začátku a při prohlídce je třeba opatrnosti při přelézání hromad kamenných kvádrů. S velkou pravděpodobností tu budete jediní cizinci a budete mít téměř celý areál jen pro sebe.

 

Improvizovaný oběd ve velmi primitivní vesnické restauraci.

Cestou zpět prohlídka chrámu Banteay Torp - překládáno asi jako "Vojenská pevnost". Chrám se kdysi nacházel na vyvýšeném ostrůvku uprostřed dnes vyschlé nádrže. Jeho tři rozpadající se štíhlé věže ostře kontrastují s novou kaplí buddhistického chrámu. Návrat zpět do Siem Reap pozdě večer.

Přenocování: Siem Reap


1 den : Siem Reap, Phnom Kulen by Jeep

(S,O,-)


Snídaně. Tento program je určen jen skutečným příznivcům adventure! V 08.00 vyzvednutí v hotelu řidičem Jeepu. Vozidla jsou velmi autentickými replikami nebo různými přestavbami původních amerických Jeepů. Vydáte se asi 50 km na sever od Siem Reap, venkovskou krajinou do oblasti pro Kambodžany mystických hor Phnom Kulen. Zde v roce 802 začíná historie Angkorské říše. V pralese Národního parku jsou roztroušeny zbytky dodnes nezmapovaných chrámů a ve zdejších lomech se těžil kámen na stavbu angkorských chrámů. Navštívíte uctívaný chrám Preah Ang Thom se svatyní obrovského ležícího Buddhy a "River 1000 lingas" - říčku v jejímž kamenném korytě jsou vytesány tisíce falických symbolů. Oběd - balíček. Poté se můžete pokochat nebo také vykoupat ve velkém dvoustupňnovém vodopádu - ten je hojně navštěvován místními o svátcích a víkendech. Návrat zpět do Siem Reap.

Je třeba počítat s tím, že v otevřeném Jeepu na primitivních místních komunikacích budete dost zaprášeni!

Přenocování: Siem Reap

 

Jeepy jako dopravním prostředkem je možno absolvovat celou prohlídku Angkoru nebo cestu Kambodžou.


1 hodina - 1 den : Angkor vrtulníkem

(-,-,-)


Pokud si chcete dopřát opravdu nezapomenutelný zážitek, vřele doporučujeme vybrat si některý z programů nabízených společností Helistar. Používají nové stroje Eurocopter AS350 B3+ pilotované zkušenými evropskými piloty.

Nejkratší lety (8 minut, pouze Angkor Wat) začínají již cca od 90,- USD. Celá oblat archeologického parku se všemi nejvýznamějšími místy je obsažena v padesátiminutovém letu (cca 430,- USD).

 

Pro opravdu náročné klienty, kteří nechtějí nebo nemohou ztrácet čas náročným cestováním do odlehlejších oblastí provozují úžasné celodenní poznávací programy, které obsahují: Banteay Chhmar, Preah Vihear, Koh Ker a Beng Mealea. Tak se dají ušetřit v podstatě dva dny pobytu v Siem Reap.


Další doporučené zájezdy do této destinace


0060 - Bangkok, Angkor Wat

0061 - Bangkok, Ayutthaya, Angkor Wat
0062 - Bangkok, Ayutthaya, řeka Kwai, Angkor Wat
1041 - Bangkok, Angkor Wat, Pattaya
1042 - Bangkok, Angkor Wat, Ko Chang
1043 - Bangkok, Angkor Wat, Hua Hin
1044 - Bangkok, Angkor Wat, Ko Samui
1045 - Bangkok, Angkor Wat, Krabi
1046 - Bangkok, Angkor Wat, Phuket

2001 - Kambodža, Angkor Wat

2003 - Kambodža - malý okruh

2004 - Kambodža - malý okruh, Sihanoukville

1052 - Malý okruh centrálním Thajskem, Ko Chang

1062 - Velký okruh centrálním Thajskem, Ko Chang

1072 - Velký okruh Thajskem, Ko Chang

 

Přehled všech programů a zájezdů - kompletní přehled

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- letenku Bangkok - Siem Reap - Bangkok
- veškeré transfery a vstupy dle programu
- thajský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)

- kambodžské vstupní vízum cca 20,- USD (vyřídí se na letišti, nutná fotografie)
- odletová taxa z Kambodži 25,- USD
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Top Cambodia - to nejlepší z Kambodži

Angkor - chrámy

Angkor Wat - stručný průvodce (pdf)

Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů