1076 - Thajsko, Velký okruh Thajskem, Phuket


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Thajsko - Bangkok, Chiang Mai, Phuket

 

 

Délka: 13 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:


1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Odlet dle Vaší letenky.


2. den : Bangkok přílet

(-,-,V)


Přílet do Bangkoku na letiště Suwanaphumi letem ...... ve ..... (časový posun plus 5 hodin v zimním období nebo plus 6 hodin v letním období).

Přivítaní na letišti průvodcem, transfer do hotelu v centru (letiště je od města 40 km, cesta trvá cca 45 minut), ubytování. Krátká informativní schůzka se vstupní informací o zemi. Odpočinek po dlouhé cestě, individuální volno.

Doporučujeme tradiční thajskou masáž.

Cca v 18.00 společný odjezd z hotelu a uvítání na palubě obrovské, luxusní lodi Chao Phraya Princess. Krásná projížďka nočním Bangkokem kolem památek jako Wat Arun, Wat Pra Kaeo a mnoha dalších spojená s bohatou bufetovou večeří za doprovodu hudby. Návrat do hotelu cca ve 22.30.

Přenocování: Bangkok

Alternativní večerní program:

Cca v 17.30 odjezd do Siam Niramit. Shlédnete nádherné výpravné představení s výjevy z thajské historie, legend a mýtů. Součástí je návštěva skanzenu představujícího architekturu jednotlivých thajských regionů a bohatá bufetová večeře. Návrat do hotelu kolem 22.00.

Příplatek 20,- USD.


3. den : Bangkok, celodenní prohlídka města

(S,O,-)


V 08.00 odjezd na privátní prohlídku města. Tento výlet patří zcela nezbytně k návštěvě Bangkoku. V Čínském městě v skvostně rekonstruovaném chrámu Wat Traimit uvidíte největšího zlatého Buddhu na světě (5,5 tuny). Alternativně - návštěva největšího květinového trhu Pak Klong Talad. V rozlehlém chrámu Wat Pho uvidíte gigantického 46 m dlouhého a 15 m vysokého ležícího Buddhu. Následuje projížďka po řece Chao Phraya a vodních kanálech ve čtvrti Thonburi. Mimo tradičního starobylého způsobu bydlení na vodě zde uvidíte také chrám Wat Arun.

Bufetový oběd. Odpoledne - pohádková krása a fantaskní zlatá výzdoba Královského paláce spolu s Chrámem smaragdového Buddhy (Wat Phra Kaeo) se Vám vryjí navždy do paměti. Výlet zakončí návštěva Mramorového chrámu (Wat Benchamabophit) a návštěva výstavní síně a obchodu největší thajské klenotnické společnosti. Návrat do hotelu kolem 18.00.

Přenocování: Bangkok


4. den : Bangkok, Ayutthaya, Bang Pa In

(S,O,-)


Snídaně. V 08.00 odjezd privátním minibusem na prohlídku historického parku Ayutthaya - bývalého hlavního města Thajska, ležícícího 80 km severně od Bangkoku. V roce 1767 ho vyplenili Barmánci, ale dodnes se zde zachovalo několik desítek chrámů rozmístěných jak ve městě, tak zejména v nádherném rozlehlém historickém parku pod patronací UNESCO. Majestátné rozvaliny jsou vděčným místem pro fotografování.

 

Návštěva nejznámějších chrámů - Wat Phra Si Sanphet, Wihan Phra Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat a Wat Yai Chaimongkol. Bufetový oběd.

Odpoledne prohlídka královského letního sídla v Bang Pa In. Nádherné parkové úpravy, pompa královských budov a romantický klid sem lákají množství návštěvníků. Návrat zpět do Bankoku cca v 17.00.


5. den : Bangkok, plovoucí trhy Damnoen Sadu., Chiang Mai, kantoke

(S,-,V)


Snídaně. Check out v hotelu a v 06.30 odjezd privátním minibusem do Damnoen Saduak v provincii Ratchaburi (80 km). Po cestě zastávky na odsolovacích farmách v provincii Samut Songkhram, barvitém trhu na železničních kolejích po kterých mezi stánky projíždí vlak a návštěva manufaktury na výrobu palmového cukru. Projížďka lodí po kanálech mezi ovocnými plantážemi a návštěva proslulého plovoucího trhu kde obchodníci nabízejí své zboží na malých loďkách. Návštěva dřevořezbářských dílen. Poté návrat zpět do Bangkoku cca ve 14.00.

Odlet z Bangkoku letem ..... v .... (přílet ....) do centra severního Thajska Chiang Mai. Transfer do hotelu, ubytování.

V 19:00 společný odjezd z hotelu na "Kantoke" večeři - sedí se na zemi a servírují se tradiční severothajská jídla. Poté následuje představení tradičních tanců a vystoupení příslušníků horských kmenů. Návrat do hotelu cca ve 22.00.

 

Chiang Mai - toto druhé nejdůležitější thajské město s 168 000 obyvateli bylo roku 1292 vybráno jako náhrada za Chiang Rai, hlavní město království Lanna. Za vlády krále Tiloka se město stalo centrem buddhistů a bylo zde vybudováno okolo 300 chrámů a svatyní, které dnes tvoří působivou atmosféru města. Dnešní Chiang Mai nejsou jen krásné chrámy, ale také kvalitní obchody, restaurace, hotely, bary a trhy. Městu se často říká " Růže severu".

 

Jeho okolí je podmalováno krásnou přírodou. Leží 700 km severně od Bangkoku v nadmořské výšce okolo 300 metrů. Mnoho Thajců považuje toto město i provincii za jakési národní dědictví. Zdejší obyvatelé mají nejvýraznější kulturu z celého Thajska ať již jde o různé zvyky, svátky, architekturu, řemeslnou výrobu nebo kuchyni. Také četné horské kmeny - Meové, Lisuové, Yaové, Akhaové, Lawaové a Karenové - tvoří jednu z atrakcí zdejší oblasti.


6. den : Chiang Mai, Doi Suthep, City Tour, Bo Sang

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 odjezd na prohlídku města. Uvidíte Wat Phra Sing zdobený skvostnými dřevořezbami a nástěnnými malbami v severním stylu. Zde se nachází socha Phra Buddha Sihing (nebo Phra Singh), která údajně pochází ze Srí Lanky a patří mezi nejvýznamější Buddhovy sochy v severním Thajsku. Pokračování prohlídkou dalších chrámů ve městě, které pochází ze 14.-15. století z doby největšího rozkvětu města. Podle zájmu a časových možností: fotogenický Wat Suan Dok se záplavou zářivě bílých věžiček nebo nově rekonstruovaný Wat Chedi Luang s gigantickou cihlovou čedi.

 

Poté vyjedete na 1 605 metrů vysokou horu nad městem, kde se nachází Wat Phra That Doi Suthep, nejuctívanější náboženské místo v severním Thajsku. Pochází z roku 1383 a nechal ho postavit král Ku Na. Místo podle legendy vybral bílý slon. Chrám na svahu hory Doi Suthep mimo fantastické výzdoby nabízí i neopakovatelné výhledy na město hluboko pod ním.

 

Bufetový oběd.

Poté návštěva rukodělné vesnice Borsang (uvidíte výrobu proslavených slunečníků a vějířů, lakovaných výrobků, hedvábí, výrobků ze stříbra atd.). Návrat do hotelu cca v 16.00. Ve večerních hodinách byste rozhodně neměli vynechat barvitý a neopakovatelný noční trh.


7. den : Chiang Mai, Mae Taman, Elephant Camp

(S,O,-)


Snídaně. V 08.30 transfer (1 hod.) do sloního tábora v okrese Mae Taman. V této obrovité sloní vesnici v malebném horském údolí kterým protéká říčka uvidíte koupání slonů a sloní show. Sloni předvedou své tradiční pracovní dovednosti, ale také tančí, hrají fotbal nebo malují. Následuje projížďka na slonech džunglí přibližně 1 hod. Návrat do tábora na voze taženém bílými voli, bufetový oběd.

 

Odpoledne na zklidnění pomalá plavba na bambusovém voru po romantické  říčce Mae Taman (cca 45 minut). Návrat zpět do Chiang Mai, cestou zastávka na jedné z největších orchidejových farem v severním Thajsku. Její součástí je také motýlí farma. Možnost fakultativní návštěvy hadí farmy a hadího show (není součástí ceny). Návrat do hotelu cca v 16.00.


8. den : Chiang Mai, Chiang Rai, Zlatý trojúhelník, dlouhokrké ženy

(S,O,-)


Snídaně. V 06.30 odjezd minibusem do Chiang Rai (3,5 hod.) Po cestě zastávka v novém neuvěřitelně zdobném, pohádkovém chrámu Wat Ron Khun. Zatím bylo při jeho stavbě proinvestováno více než 280 milionů THB! Pokračování do starobylého města Chiang Saen a prohlídka chrámu Wat Chedi Luang.

Poté návštěva legendárního zlatého trojúhelníku, kde se na řece Mekong setkávají hranice tří států - Thajska, Laosu a Barmy. Procházka po nábřeží, prohlídka Musea opia.

Bufetový oběd.

Krátký výlet lodí (cca 1,5 hod.) po Mekongu a návštěva tržiště v Laosu. Odjezd horskými serpentinami do oblasti Taton a návštěva vesnice dlouhokrkých žen z horského kmene Kayan (Padaung). Dlouhý transfer zpět do Chiang Mai. Příjezd do hotelu cca ve 21.00.

Přenocování: Chiang Mai


9. den : Chiang Mai, Bangkok, Phuket

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V .. transfer na letiště. Odlet do Bangkoku letem ... v .. (přílet ...). Odlet na Phuket ve .... letem ...... Přílet v ..... Transfer do hotelu, ubytování.

 

Phuket je největší thajský ostrov (550 km2) a zároveň jediný ostrov, který je také provincií (nejbohatší v zemi). S pevninou je spojen slavným mostem milenců jménem "saphán Sarasim". Býval regionální centrálou s bohatou a barvitou historií. 70% povrchu Phuketu je hornatých; západní pohoří prochází ze severu na jih (ostrov je 48 km dlouhý). Zbývajících 30% ostrova, hlavně ve středu a na jihu, jsou roviny. Je jednou z nejnavštěvovanějších rekreačních oblastí v jihovýchodní Asii (více než 1 mil./rok). Ostrov trpící náporem turistů si nadále zachovává azurové moře a bělostný písek. Dokonalá infrastruktura a nepřeberné množství atrakcí uspokojí i nejnáročnější klientelu.


10.- 11. den : Phuket

(S,-,-)


Snídaně. Odpočinek u moře, fakultativní výlety.

 

Doporučujeme zejména výlet na některý z okolních ostrovů. Mezi nezapomenutelné patří výlet na ostrovy Phi Phi, k ostrovu Jamese Bonda proslavenému natáčením filmu Muž se zlatou zbraní nebo výlet na mořských kajacích do vniřku ostrovů v národním parku Ao Phang Nga. Mezi nejnavštěvovanější atrakce na samotném ostrově pak patří treky na slonech, vodopády, podmořské akvárium, ZOO, museum mušlí, Alangkarn show nebo rozlehlý chrám Wat Chalong. To samozřejmě není vše. Tolik atrakcí jako je zde, najdete jen málokde. Ostrov je také vynikající příležitostí k nakupování a pokud nebudete příliš unaveni, můžete se vypravit na průzkum nočního života na Patong.


12. den : Phuket, Bangkok, odlet do Evropy

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V ...... transfer na letiště, odlet letem ...... ve ...... do Bangkoku (přílet .....). Odlet do Evropy letem ..... v .......


13. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Thajský průvodce
1 730
1 525
1 457
1 424
1 452
1 430
1 415
1 403

Cena platí pro období hlavní sezóny (01.11. - 20.12. a 15.1. - 31.3.). Ceny hotelů v pobytových letoviscích se v TOP sezoně (20.12. - 15.1.) zvyšují o 30-50%! Mimo hlavní sezony ceny klesají o 30-50%. Na tato období se zpracovávají individuální kalkulace.


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Bangkok: Royal Benja Hotel *** (3 noci) Hotely Bangkok
 Chiang Mai: The Imperial Mae Ping *** (4 noci) Hotely Chiang Mai
 Phuket: Karon Princess Hotel *** (3 noci) Hotely Phuket

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


1034 - Bangkok, Phuket - to nejlepší

1046 - Bangkok, Angkor Wat, Phuket

1056 - Malý okruh centrálním Thajskem, Phuket

1066 - Velký okruh centrálním Thajskem, Phuket

1082 - Velký okruh jižním Thajskem, Hua Hin, Phuket

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- letenka Bangkok - Chiang Mai - Bangkok

- letenka Bangkok - Phuket - Bangkok
- veškeré transfery a vstupy dle programu
- thajský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů