Home  >  Alle reizen   >  Prijslijst
 
   

1091 - Thai massage cursus, Pattaya


 

 

Een professionele werk- en studie reis gecombineerd met een verblijf in de meest populaire badplaats van Zuidoost-Azië .

Plaats: Thailand - Bangkok, Pattaya
Aantal: 13 dagen / 10 nachten
Prijs: vanaf  0.000,- USD

Het Programma:


 

1. Dag: Vertrek vanuit Europa (Amsterdam,Brussel)


Vertrek afhankelijk van uw vliegticket

 

2. Dag : Aankomst in Bangkok  (-,-,D)


Aangekomen in Bangkok op het Suwarnhabumi vliegveld (het tijdverschil is + 5 uur tijdens zomertijd en + 6 uur tijdens wintertijd). Op het vliegveld wordt u begroet door een Engels sprekende gids voor de transfer naar het hotel waar u zult inchecken. Een kort informatie bijeenkomst met de informatie over het land. Daarna heeft u de tijd om wat uit te rusten of bijvoorbeeld een traditionele Thaise massage.

Om ongeveer 18 uur wordt u opgehaald en verwelkomt aan boord van de luxe boot Chao Phraya Princess. U wordt meegenomen op een schitterende rondvaart waar men kan genieten van Bangkok “by night”. Tijdens de vaart kan men de bezienswaardigheden zoals Wat Arun, Koninklijk Paleis bewonderenen nog veel meer. Deze trip is inclusief een uitgebreide dinerbuffet en muziek. Rond 22 uur wordt u naar het hotel gebracht.

 

3. Dag : Bangkok, één daagse stadstour  (B,L,-)


In de ochtend Ontbijt. Om 8 uur vertrekken we om de stad te verkennen. In China Town gaan we Wat Traimit bewonderen. U ziet hier de grootste Gouden Boeddha ter wereld (5,5 ton). In de tempel Wat Pho zal u met heel veel moeite in het venster van uw fotocamera de gigantisch grote liggende Boeddha kunnen krijgen – hij is namelijk 46 meter lang en 15 meter hoog. Vervolgens gaat u genieten van een vaart op de Chao Phraya rivier en de klongs in het stadsdeel Thonburi. U ziet het traditionele leven op het water en u kunt bewonderen de tempel Wat Arun. Lunch in buffetvorm. In de namiddag gaan we het sprookjesachtige Koninklijk Paleis bewonderen, samen met de tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo). Onze dag gaan we afsluiten met een bezoek aan de Marmer tempel (Wat Benchamabophit) om vervolgens een bezoek te brengen aan de grootste Thaise Sieraden maatschappij. Rond 18 uur gaan we terug naar het hotel.

 

4. Dag : Bangkok, traditionele Thaise massage cursus – start  (B,-,-)


Ontbijt. Om 07:00 uur gaat u samen met de Engels sprekende gids naar de Thaise massage school Wat Pho. Verwerking van de inschrijving en school geld,ter plaatse te betalen (in de prijsniet inbegrepen). De cursus gaat van start. Om 16.00 uur gaat u samen met de gids weer terug naar uw hotel. Het Einde van de gids-diensten.


Cursus plaats - In het tempelcomplex van Wat Pho in Bangkok worden deze traditionele massagetechnieken nog steeds gecultiveerd en overgedragen. De massage wordt toegepast om lichamelijke klachten, bepaalde ziekten en aandoeningen te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen. De Thaise massage werkt in dit opzicht zowel preventief als herstellend.
Massages worden ritmisch uitgevoerd met de duimen, handpalmen, knieën, ellebogen en voeten om het hele lichaam te strekken en te kneden. De technieken worden gedoceerd toegepast, afgestemd op het individu.
Het hele lichaam komt aan de beurt. Van de voeten tot en met het hoofd. De bewegingen worden uitgevoerd op een dikke mat op de grond in een warme ruimte. Massage en strekkingen vloeien in elkaar over, vanuit een diepe ontspanning. Thaise massage wordt om die reden ook wel eens aangeduid als de "yoga voor luie mensen". Volgens de boeddhistische traditie en de Thaise levenshouding wordt de massage gegeven vanuit liefde, mildheid en respect.De traditionele "Thaise massage" is meer dan 2500 jaar geleden vanuit India naar Thailand overgebracht volgens de overlevering door de lijfarts van Boeddha en is onderdeel van de Thaise geneeskunde, die vroeger door monniken werd uitgeoefend in de Wats (kloosters en tempels).

 

Aan de slag - De cursus duurt vijf dagen, in totaal 30 uren. In de tempel school heeft men boeken in het Engels beschikbaar. Alles wordt ook in het Engels uitgelegd. 2 á 4 leerlingen = één leraar. Het is een week hard werken, want er wordt vanaf het eerste moment volledige inzet vereist. Dat is dus 6 uur per dag masseren en gemasseerd worden. Alles gebeurt op de grond, dus dat is constant op de knieën of op de hurken werken en dat is voor een westerling, die altijd gewend is om op stoelen te zitten lastig. Aan het einde van de cursus moet je een eindexamen maken, op het moment dat je geslaagd bent krijg je een Diploma.

 

5.- 7 Dag : Bangkok, traditionele Thaise massage cursus  (B,-,-)


Ontbijt. Altijd om 08:00 uur vertrek ( taxi ca 3.00 USD, niet in de prijs inbegrepen) naar de Wat Pho massage school, terug naar het hotel in de middag uren – individueel. Begin van de cursus om 09:00 uur en het eind om 16:00 uur, lunch pauze.

 

8. Dag : Bangkok, traditionele Thaise massage cursus – eindexamen  (B,-,-)


Ontbijt. De laatste dag van de cursus, vandaag maakt u het eindexamen.

 

9. Dag : Bangkok, Pattaya  (B,-,-)


Ontbijt. Check out in het hotel en rond 10:00 uur vertrekken wij richting Pattaya (150 km) de grootste badplaats in Zuid-Oost Azië. Na check-in vrije tijd om te ontspannen.

 

Pattaya is een plaats met twee gezichten. Overdag kunt u relaxen op kilometer lange zandstranden. U kunt kiezen voor één van de drie baaien waar de stad aan is gelegen. Voor iedereen die van watersporten houdt zijn er mogelijkheden om de waterbootjes of scooters te huren of gewoon te genieten van het uitzicht over Pattaya vanuit een parachute. Er worden heel veel optionele trips ter plaatse aangeboden.

 

Wij kunnen u vooral aanraden de tropische tuinen Nong Nooch, een aquapark, onderwater wereld, Mini Siam, Olifanten safari, Tijger ZOO, één van de mooie tempels of gewoon om een dagje naar één van de vele eilanden in de omgeving te gaan. Om uw vakantie lekker ontspannend te maken kunt u genieten van een massage ergens in de stad of gewoon op het strand. In de nacht heeft Pattaya een rijk uitgaansleven. Men kan kiezen uit honderden bars, discotheken, kortom voor iedereen wat wils.

 

10.-11. Dag : Pattaya  (B,-,-)


Ontbijt, vrije tijd, zonnebaden, winkelen, optionele trips

 

12. Dag : Pattaya, Bangkok, vertrek  (B,-,-)


Ontbijt. Check out in het hotel, vervolgens transfer naar het Suwarnhabumi vliegveld in Bangkok.

 

13. Dag: Aankomst in Europa (Amsterdam, Brussel)


Aankomst volgens uw vliegticket

 


Accommodatie


Bangkok:  Royal Benja Hotel ***                (7 nachten), Hotels Bangkok
Pattaya:   Sunshine Garden Resort ***       (3 nachten), Hotels Pattaya

 

Deze hotels zijn slechts een voorbeeld. U kunt uiteraard kiezen voor een andere accommodatie of een ander kamertype.


Volgende aanbevolen reizen naar deze bestemming


1002 - Het beste van Bangkok en Pattaya

1041 - Bangkok, Angkor Wat, Pattaya

1051 - Een kleine rondreis door central Thailand, Pattaya

1061 - Een grote rondreis door central Thailand, Pattaya

1071 - Een grote rondreis door Thailand, Pattaya

1092 - Internationale handelsbeurzen in Thailand, Pattaya

 

Het programma kunt u wijzigen, uitbreiden, verkorten of een van de andere rondreizen toevoegen of combineren met een ander programma.


In de prijs inbegrepen


- Accommodatie volgens uw programma in de tweepersoonskamers

  (airco, toilet en badkamer, televisie, telefoon)
- Maaltijden - ontbijtbuffet in het hotel, lunches en diner volgens het programma
- Alle transfers en entrees volgens het programma
- Engels-sprekende Thaise gids 3 dagen
- Uitgebreid engels informatiepakket met kleine cadeautjes van Thajsko Travel


In de prijs niet-inbegrepen


- De vliegtickets Amsterdam - Bangkok v.v.
- Reisverzekering (denk hier alstublieft wel aan !)

- Thaise massage cursus fee ca 8.500,- THB
- Individuele reizen en excursies zijn niet inbegrepen in het programma
- Fooien
- Buitenlandse bank transactie kosten


GERELATEERDE LINKS


Prijslijst - de actuele prijslijst van alle reizen

Vliegtickets - vluchten reserveren

Bestelling van de reis - een formulier voor een voorlopige bestelling

Hotels - lijst van aanbevolen hotels