4022 - Vietnam ze severu k jihu, Phu Quoc


 

Poznávací zájezd s pobytem na tropickém ostrově

Místo:

 

 

Vietnam - Hanoi, Ha Long, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City, Phu Quoc

 

Délka: 13 dnů / 12 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Odlet dle Vaší letenky (není součástí ceny).


Praha (Vídeň, Mnichov) - Hanoi

1. den : Hanoi, přílet

(-,-,V)


Přílet letem .. v ... Transfer do hotelu. Odpočinek, volno. Přenocování v Hanoi.

 

Doporučujeme (není součástí ceny):

Dvouhodinová projížďka na šlapacích rikšách historickým Starým městem (Old Quarter) s 36 ulicemi pojmenovanými podle jednotlivých druhů zboží se kterými se tu kdysi obchodovalo.


2. den : Hanoi, Halong

(S,O,V)


Snídaně. Ranní prohlídka města. Hanoi je vyjímečné město s bulváry lemovanými stromy, francouzskou koloniální architekturou, starobylými chrámy a pagodami a krásným jezerem. Návštěva Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh's House-on-Stilts, One-Pillar Pagoda a Temple of Literature. Odpoledne následuje tří hodinová jízda do Halong. Po cestě uvidíte rýžová pole, vodní buvoly a běžný život na venkově. Přenocování v Halong.


3. den : Halong, Hanoi

(S,O,V)


Snídaně. Pěti hodinová projížďka lodí po mezi nesčetnými ostrůvky v zálivu. Návštěva krápníkové jeskyně Thien Cung (jeskyně nebeského paláce) a jeskyně Dau Go cave (jeskyně dřevěných kúlů), kde v roce 1288 slavný vietnamský generál Tran Hung Dao ukryl stovky kůlů které použil při obraně před vpádem Mongul armády. Oběd z mořských plodů na palubě lodi. Transfer zpět do Hanoi, zastávka v tradičních manufakturách s možností nákupů. Večer návštěva divadla vodních loutek. Přenocování v Hanoi.


4. den : Halong, Hao Lu, Tam, Coc, Hanoi

(S,O,V)


Snídaně. Příjemná 3 hodinová cesta do Hoa Lu, bývalého hlavního města Vietnamu z 9. století. Stávala tu starobylá pevnost, dnes z větší části zničená, která dříve pokrývala oblast 3 km2. Návštěva chrámu zasvěceného císaři Dinh Tien Hoang z dynastie Dinh (968 - 980) a císaři Le Dai Hanh z dynastie Le (980 - 1009). Transfer do města Tam Coc. Po obědě 1,5 hodinová projížďka lodí (sampan) mezi rýžovými poli k posvátné jeskyni Tam Coc. Po cestě prohlídka pagody Bich Dong plné růžových lotosů. Z chrámu je spektakulární výhled do okolní krajiny. Pozdě odpoledne návrat do Hanoi. Přenocování v Hanoi.


5. den : Hanoi, Hue

(S,O,V)


Snídaně. Transfer na letiště Noi Bai a krátký přelet do Hue hlavního města Vietnamu z dob císařství. Tranfer do hotelu. Odpoledne návštěva císařské Citadely, ze které vládla dynastie Nguyen mezi roky 1802 až 1945 a trhu Dong Ba. Večer se můžete potěšit poslechem lidových písní na březích Voňavé řeky. Přenocování v Hue.


6. den : Hue, Danang, Hoi An

(S,O,V)


Snídaně. Ranní projížďka lodí po Voňavé řece a návštěva nejznámějšího náboženského místa v Hue - pagody Thien Mu a hrobky císaře Minh Mang postqavené podle císořových plánů na místě které sám vybral uprostřed borovicového háje.

Po obědě transfer do Danang. Malebná cesta vede fotogenickou krajinou rybářských vesnic v Lang Co a poté strmě stoupá k Hai Van Pass (Průsmyk moře mraků), který se podjede novým tunelem. Po příjezdu do Danang, návštěva Cham Museum s největší sbírkou artefaktů Chamské kultury na světě. Po cestě do Hoi An, zastávka a prohlídka Marble Mountain (Mramorových hor), neuvěřitelného přírodního seskupení hor, místa zapsaného jako národní dědictví. Příjezd do Hoi An, který byl v 17. a 18. století největším asijským obchodním přístavem. Přenocování v Hoi An.


7. den : Hoi An, My Son

(S,O,V)


Snídaně. Ranní pěší prohlídka historického centra, návštěva obchodních (spolkových) domů, 400 let starého japonského krytého mostu, starobylé pagody, barvitý přístavní trh. Hoi An je jedno z nejpůvabnějších městeček ve Vietnamu. Má perfektně zrekonstruované historické jádro kolem řeky pod patronací UNESCO s nesčetnými restauracemi a obchůdky. Projížďka lodí po řece Thu. Oběd v místní restauraci.
Odpoledne odjezd do 55 km vzdáleného My Son - bývalého náboženského centra Chamské říše (od 4.do 13.stol.). Velmi nadneseně se mu přezdívá Vietnamský Angkor. Většina původních staveb zapsaných na seznamu UNESCO byla totiž zničena při americkém bombardování v roce 1969.
Večeře a přenocování v Hoi An.


8. den : Hoi An, Danang, Ho Chi Minh City

(S,O,V)


Snídaně. Transfer do Danang a odlet do Ho Chi Minh City nazývaného také Saigon. Transfer do hotelu. Odpoledne polodenní prohlídka města. Uvidíte válečné muzeum, katedrálu Notre Dame, Old Saigon Post Office, a tržnici Binh Tay Market v živém čínském městě. Přenocování v Ho Chi Minh City.


9. den : Ho Chi Minh City, Tay Ninh, tunely Cu Chi, Ho Chi Minh City

(S,O,V)


Snídaně. Odjezd směrem na západ typickou venkovskou krajinou do provincie Tay Ninh. Návštěva chrámu Cao Dai s fantaskní architekturou ve které se mísí všechny světová náboženství v úžasném koktejlu a kde se konají úžasné polední obřady. Po obědě v místní restauraci návštěva známých tunelů Cu Chi připomínajících americko vietnamskou válku. Složitý podzemní systém byl vybudovaný partyzány během dlouhého boje za osvobození. Po cestě uvidíte život na venkově, pěstování rýže, kešu oříšků a výrobu rýžového papíru. Návrat do Ho Chi Minh City a přenocování.


10. den : Ho Chi Minh City, Phu Quoc

(S,-,-)


Snídaně. Volno. V ... transfer na letiště. V .. odlet letem ... na ostrov Phu Quoc. Transfer do hotelu, ubytování, volno. Přenocování Phu Quoc.

 

Phu Quoc - ostrov leží v Thajském zálivu, jen několik desítek kilometrů od hranic s Kambodžou. Je 48 km dlouhý a rozkládá se na ploše 1320 km2. Téměř 90% území je pokryto lesy. Přibližně 70% ostrova zaujímá Národní park Phu Quoc. Kolem ostrova se vinou nedotčené písčité pláže, z nichž některé podle mnohých hlasů patří k nejkrásnějším ve Vietnamu. Půvabnou scenérii dokresluje tyrkysově modré moře.


11. den : Phu Quoc

(S,-,-)


Snídaně. Volno, koupání, odpočinek u moře, fakultativní výlety. Přenocování Phu Quoc.


12. den : Phu Quoc

(S,-,-)


Snídaně. Volno, koupání, odpočinek u moře, fakultativní výlety. Přenocování Phu Quoc.


13. den : Phu Quoc, Ho Chi Minh City, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Volno. V ... transfer na letiště. V .. odlet letem ... do Ho Chi Minh City. Následně odlet do Evropy letem . v ..


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Lokální průvodce
2 267
1 945
1 832
1 787
1 752
1 717
1 693
1 693


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Hanoi:

Star View Hotel *** (3 noci)  
 Ha Long: Halong Bay Hotel *** (1 noc)  
 Hue: Festival Hotel ***  (1 noc)  
 Hoi An:  Hoi An Hotel *** (2 noci)  
 Ho Chi Minh: Norther Star Hotel *** (2 noci)  
 Phu Quoc: Saigon-Phu Quoc Resort ***+  (3 noci)  

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


4011 - Vietnam z jihu na sever

4012 - Vietnam z jihu na sever, Sapa Adventure
4021 - Vietnam ze severu k jihu

4023 - Vietnam ze severu k jihu, Nha Trang
4031 - Velký okruh Vietnamem

4041 - Malý okruh jižním Vietnamem

4045 - Malý okruh jižním Vietnamem, Nha Trang

4061 - Vietnam ve válce

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu. V dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize, telefon).
- stravování - bufetové snídaně v hotelu, 8x obědy, 9x večeře uvedené v programu
  (B - breakfest, snídaně, L - lunch, oběd, D - dinner, večeře)
- letenku Hanoi - Hue, Danag - Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh City - Phu Quoc - Ho Chi Minh City
- veškeré transfery a vstupy dle programu
- vietnamský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Hanoi, Ho Chi Minh City - Praha (včetně tax)
- vietnamské vstupní vízum (vyřídíte si v Praze)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- fakultativní výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné vietnamským řidičům a průvodcům - bývá vyžadováno !!!
- bankovní poplatky za převod platby (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Vietnam - základní informace o zemi

Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů