6012 - Filipíny - Manila, okruh Luzonem, Angeles City, Subic Bay


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Filipíny - Manila, Baguio, Sagada, Banaue,

             Angeles City, Subic Bay

 

Délka: 14 dnů / 11 nocí
Cena od:

Program:


1. den : Odlet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)

(-,-,-)


Odlet dle Vaší letenky.


2. den : Manila, přílet

(S,-,-)


Přílet do Manily letem .... ve ..... místního času. Po příletu absolvování imigrační procedury. Setkání s místním filipínským průvodcem na letišti a společný transfer do hotelu. Ubytování, volno, individuální program. Přenocování v Manile.


3. den : Manila, prohlídka města

(S,O,-)


Snídaně. V 09.00 odjezd na prohlídku města. Manila je nádherný mix starého a nového - tradiční starobylé budovy se mísí s mrakodrapy, moderními obchodními centry, bary, diskotékami a neuvěřitelně přeplněnými ulicemi. Navštívíte rozsáhlý komplex pevnosti Intramuros. Mezi její hlavní atrakce patří Fort Santiago - bývalé velitelství španělské armády a vězení ve kterém mimo tisíců Filipínců pobýval take národní hrdina Dr.Jose Rizal. Dále navštívíte dva z nejstarších kostelů v zemi - Manila Catedrale a San Augustin Church. Čtvrť Casa Manila plnou domů z 16. -19. století. Vedle pevnosti Intramuros se nachází Rizal Park, kde byl za španělské vlády popraven Dr.Jose Rizal. Oběd. Odpoledne uvidíte "dům živých mrtvých." - čínský hřbitov, kam čínské rodiny přinášely vše potřebné pro komfortní posmrtný život svých členů. Pozdě odpoledne návrat do hotelu. Přenocování v Manile.


4. den : Manila, Tagayatay, sopka Taal, vodopád Pagsanjan

(S,O,-)


Snídaně. V 07.00 se vydáte 60 km na jih cestou skrz malebné vesničky, rýžová pole, kokosové a ovocné plantáže do Tagayatay. Odtud pak k jednomu z divů světa vnitřnímu jezeru v sopce Taal. Zastávka v kostele Las Pinas s bambusovými varhany. Cca v 10.30 pokračuje přesun do města Pagsanjan. Odtud krátce na tříkolových rikšách k laguně. Poté na kánoích k nádhernému vodopádu. Oběd. Návrat do Manily pozdě odpoledne. Přenocování v Manile.


5.den : Manila, Bacolor, Baguio

(S,-,V)


Snídaně. V 08.00 check out v hotelu a cesta na sever do Baguio. Po dvou hodinách příjezd do Bacolor Pampanga. To je jedno ze stovek měst a vesnic poničených při erupci sopky Mt.Pinatubo v červnu 1993. Cesta jeepeny vesnicí a prohlídka Basiliky, která je ze 3/4 zasypaná popelem. Mnoho střech domů ve vesnici je take stále pokryto vrstvou popela. Sopka Mt. Pinatubo pravidelně ožívá a každoroční monzunové deště přináší do vesnic další popel. Obyvatelé se přizpůsobili situaci a vybudovali si obydlí na vyšších místech. Pokračování cesty na sever (4 hodiny) do Baguio v provincii Benguet. Nadmořská výška je asi 1.500 n.m. a patří již do Cordillera Mountains. Ubytování v hotelu. Večeře. Přenocování v Baguio.


6.den : Baguio, Sagada

(S,-,V)


Snídaně. Check out v hotelu a v 08.00 odjezd na prohlídku města, které bývalo nazýváno letním hlavním městem Filipín. Začnete na živém a barvitém tržišti s možností nákupu originálních suvenýrů. Poté následuje návštěva parku Burnham a místní katedrály. Pokračování horskými serpentinami s neuvěřitelnými výhledy do horského městečka Sagada, příjezd pozdě odpoledne. Ubytování v hotelu, večeře. Přenocování v Sagada.


7.den : Sagada, Bontoc, Banaue

(S,-,V)


Snídaně. V 08.00 odjezd do hor a prohlídka jeskyně Lumiang kde kmen Ifugao pohřbívá své nebožtíky v zavěšených rakvích. Ty jsou k vidění i kolem horských cest v Sagada. Pokračování cesty serpentinami do centra horské provincie Bontoc. Návštěva místního muzea založeného belgickými řádovými sestrami, které tu byly po desetiletí aktivní. Odpoledne cesta do Banaue (2 hodiny). Spektakulární výhledy na nekonečné rýžové terasy Vám navždy utkví v paměti. Ubytování a věčeře. Přenocování v Banaue.

 

Banaue a okolí - Nejoblíbenější město na severním Luzonu, ležící ve výšce 1200 m.n.m. Rýžové terasy kolem Banaue bývají označovány za osmý div světa. Místní obyvatelé jim říkají "schody do nebe". Terasy jsou staré přes 2 000 let a vybudovali je lidé kmene Ifugao, kteří sem pravděpodobně přišli z oblasti jihovýchodní Číny. Nejlepší dobou pro návštěvu Banaue je březen, kdy začíná teplé období, moc neprší a okolní krajina je krásně zelená.
V roce 1995 je UNESCO zařadilo na seznam světového dědictví. Terasovitá rýžová políčka jsou i jinde na světě, tato jsou však nejrozsáhlejší a vynikají náročným a dokonalým provedením, s obzvláště důmyslným zavlažovacím systémem. Kdybychom postavili kamenné zdi teras (v průměru vysoké 2,5 m) vedle sebe, obepnuly by více než polovinu zemského rovníku. V tomto regionu jsou dobré podmínky pro pěší turistiku. Při procházce můžete vidět hory, rýžové terasy, vesnice lidé kmene Ifugao a jejich domky, postavené ze dřeva a cogonu, což je tráva, která se používá na zastřešení střechy.


8.den : Banaue, Banga-an

(S,-,V)


Snídaně. V 07.00 odjezd z hotelu jeppeny se zastávkou u vyhlídky ve vesnici Banga-an - ta je považována za jedno z nejkrásnějších vyhlídek v zemi. Cca 2 km trek v oblasti Batad s návštěvou vesnice kmene Ifugao. Návrat zpět do hotelu. Odpoledne se můžete vydat do vesnice Bang-an a být svědkem typického barvitého trhu vesničanů z kmene Ifugao. Večeře a přenocování v Banaue.


9.den : Banaue, Angeles City

(S,-,-)


Snídaně. 08.00 check out v hotelu a odjezd do Angeles City po Philippines-Friendship Highway. Cesta vede nekonečnou centrální plošinou Luzonu, místem s největší koncentrací pěstování rýže na Filipínách. Pozdě odpoledne ubytování v hotelu, volno. Přenocování v Angeles City.

Konec služeb českého průvodce.


10. den : Angeles City

(S,-,-)


Snídaně. Volno, individuální denní a noční program.

 

Město Angeles - s více jak 250 tisíci obyvateli se rozkládá asi 80 km od Manily (2 hodiny). Je známé výbuchem sopky Mt. Pinatubo v roce 1991, jejíž láva zalila i nedalekou leteckou základnu Clark. Dnes je to město zábavy, ráj gentlemanů, kteří hledají povyražení v místních nespočetných go-go barech a podobných podnicích vesměs alokovaných na Fields Avenue. Tuto "tradici" sem kdysi zavedli Američané po založení velké vojenské základny v Clarku. . Hledajíce po nocích obveselení se uchylovali právě do Angeles City. Poptávce se velmi rychle přizpůsobila i nabídka a zůstala dodnes. Takže klubů je nespočet (až ke stovce), navíc se nabízí komfortní a levné ubytování a celá řada restaurací.

Je také možno vydat se na výlet k sopce Mt. Pinatubo a Mt. Arayat. V únoru se na vojenském letišti Clark koná festival horkovzdušných balónů. K dispozici jsou i golfová hřiště Mimosa Golf Club a Greenhills Golf Club


11. den : Angeles City, Subic Bay, Olongapo

(S,-,-)


Snídaně. V 09.00 check out v hotelu a odjezd do Subic Bay. Ubytování, volno, individuální program. Přenocování v Subic Bay.

 

Subic Bay, Olongapo - donedávna byl tento přístav ležící hluboko v zálivu Subic základnou 7.flotily amerického námořnictvy. Město a vesnice v okolí zálivu na ní byly naprosto závislé. Základna pro ně tvořila příjmy, hlavně v oblasti prostituce. V roce 1991 12 filipínských senátorů zamítlo prodloužení americké smlouvy o pronájmu zařízení a Američané ji museli opustit. Na památníku v přístavišti je vytištěno dvanáct rukou jako symbol svobody národa. Dřívější námořní základna se změnila a rozvinula se zde průmyslová zóna. Je zde spousta luxusních hotelů, kasina a soukromá letiště, která sem přivážejí hráče z Asie. Dnes se sem turisté jezdí hlavně za potápěním.


12. den : Subic Bay

(S,-,-)


Snídaně. Volno, koupání, šnorchlování, potápění.


13.den : Subic Bay, Manila, odlet 

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu. V ..... transfer minibusem na letiště v Manile. V ..... odlet letem .......

 


14. den : Přílet Evropa (Praha, Vídeň, Mnichov)


Přílet dle Vaší letenky.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Lokální průvodce
               


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


Manila:             Orchid Garden Suites ***              (3 noci) - standart

Baguio:             El Cielito In ***                             (1 noc)
Sagada:            St.Joseph Inn ***                          (1 noc)
Banaue:            Banaue Hotel & Youth Hostel ***   (2 noci) - standart

Angeles City:    Wild Orchid Resort Angeles ****    (2 noci) - deluxe

Subic Bay:        Wild Orchid Beach Resort ****      (2 noci) - deluxe

 

Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


6001 - Filipiny - Manila, Subic Bay
6002 - Filipiny - Manila, Angeles, Subic Bay
6003 - Filipiny - Manila, Mindoro
6004 - Filipiny - Manila, Boracay
6005 - Filipiny - Manila, Mindoro, Boracay
6010 - Filipiny - Manila, okruh Luzonem
6011 - Filipiny - Manila, okruh Luzonem, Subic Bay
6013 - Filipiny - Manila, okruh Luzonem, Mindoro
6014 - Filipiny - Manila, okruh Luzonem, Boracay

6015 - Filipiny - Manila, okruh Luzonem, Mindoro, Boracay

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu. V dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize, telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu, obědy a večeře uvedené v programu
  (S - snídaně, O - oběd, V - večeře)

- veškeré transfery a vstupy dle programu
- filipínský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Manila - Praha (včetně tax)

- odletová taxa z Filipín 600,- Pesos (nelze platit USD ani kreditní kartou!)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- fakultativní výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné
- bankovní poplatky za převod platby (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Filipíny - základní informace o zemi

Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů