9021 - Malý okruh Laosem, Pattaya


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Thajsko - Chiang Rai, Pattaya

Laos - Houeixay, Pakbeng, Luang Prabang, Xieng

Khouang, Vientiane

Délka: 11 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Předpokládá se předchozí pobyt v Thajsku.

V případě příletu z Evropy (Praha - Bangkok - Chiang Rai), letenka není součástí ceny.


1. den: Bangkok, Chiang Rai

(-,-,-)


Setkání s průvodcem na letišti v Bangkoku (v případě varianty s českým průvodcem). Odlet letem .... v .... do Chiang Rai (letenka není součástí ceny). Transfer do hotelu, ubytování. Odpočinek. Doporučujeme návštěvu barvitého nočního trhu a ochutnávku místních kulinářských specialit.

Přenocování v Chiang Rai.


2. den : Chiang Rai, Chiang Khong, Houeixay, Pakbeng

(S,O,V)


Snídaně (balíček). Check out a v 05.30 transfer z hotelu do hrarničního městečka Chiang Khong. V 07.30 překročení Mekongu do Houeixay v Laosu na loďce. Setkání s laoským průvodcem.

Vyřízení laoského víza (30,- USD, fotografie). Transfer do přístavu za městem, nalodění na tradiční laoskou dlouhou loď a celodenní plavba po řece Mekong do Pakbeng.

Plavbou po Mekongu strávíte skoro dva dny. Naskytne se Vám neuvěřitelný pohled na tento veletok trpící v posledních letech nedostatkem vody.

Oběd na lodi.

Po cestě zastávky a návštěva vesnic kmenů Lao Lu v Ban Pak Tha a Hmong village v Ban Houei Lumpane. Příjezd do Pakbeng v podvečer, ubytování v hotelu, večeře.
Přenocování v Pakbeng.


3. den : Pakbeng, Pak Ou Cave, Luang Prabang

(S,O,V)


Snídaně. Pokračování plavby po Mekongu do Luang Prabang. Po cestě zastávky a návštěvy vesnic místních kmenů v Ban Khok Ek a Lu village.

Oběd na palubě.

Odpoledne zastávka v Lao Loum villages a seznámení s životem místních obyvatel. Před příjezdem do Luang Prabang návštěva posvátné Buddhovy jeskyně Tham Ting a Tham Phoum, kde uvidíte stovyk Buddhových soch a sošek.

Příjezd do Luang Prabang pozdě odpoledne, transfer do hotelu. Luang Prabang (přibližně 30 000 obyvatel) je bývalé hlavní město Laosu, leží na soutoku Mekongu a Nam Khan, zarámovaném horami. Jeho historické jádro je od roku 1995 na seznamu UNESCO. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Luang Prabang.


4. den : Luang Prabang, vodopád Kuangsi

(S,O,V)


Snídaně. Dopoledne prohlídka starého města: chrám Vat Visoun (dnes muzem buddhistického umění) a That Makmo - stupa připomínající meloun. Pokračování návštěvou chrámu Vat Xieng Thong na úplném konci poloostrova, na kterém se rozkládá město. Je to nejstarší (16. stol.) a nejkrásnější chrám zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Jeho střecha je přetažena až k zemi a je zdoben barevným sklem na zdech kaple. Návštěva Royal Palace Museum se sbírkou nejcenějších předmětů připomínajících minulost Laosu. Oběd v místní restauraci. V případě dostatku času doporučujeme fakultativně výstup na chrámovou horu Phou Si tyčící se nad městem s nádherným výhledem na okolí.
Odpoledne cesta na západ (32 km) a návštěva vodopádů Kuangsi. Po cestě zastávka v Hmong village Ban Na Ouane. Návrat do Luang Prabang pozdě odpoledne. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Luang Prabang.


5. den : Luang Prabang, Xieng Khouang (Planina džbánů)

(S,O,V)


Snídaně. V 07:00 odjezd horskou silnicí plnou serpentin a nabízející neuvěřitelné výhledy. Cesta je dlouhá celkem 306 km a není úplně pro slabší žaludky... Zastávky a návštěva Khmu a Hmong villages. Zastávka v Kiukhacham a oběd v místní restauraci.
Pokračování cesty horskými průsmyky, zastávka v Phoukhoun, což je křižovatka silnic Route 13 a Route 7, spojujících Luang Prabang, Vientiane a Phonsavan.
Příjezd do Xieng Khuang a návštěva Jar site no.1 - démonického místa posetého stovkami masivních kamenných nádob. Jejich původ a smysl dodnes nikdo spolehlivě nevysvětlil. Procházka areálem mezi nesčetnými krátery po bombách z období druhé indočínské války. Transfer do hotelu. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Xieng Khuang.


6. den : Xieng Khouang (Phonsavan), Vientiane

(S,O,V)


Snídaně. Pokračování prohlídky Planiny džbánů: návštěva site no.2 na vrcholu dvou kopců a site no. 3, ke kterému se dostanete cestičkou mezi rýžovými poli a nedávno odminovanými prostory.
Transfer na letiště a odlet do Vientiane. (Let pouze pondělí, středa, pátek).

Po příletu oběd v místní restauraci a transfer do hotelu.
Odpoledne prohlídka Vientiane, hlavního města Laosu: návštěva Lao Textile Museum - 3 tradiční domy ve svěží zelené zahradě s unikátní sbírkou textilních a uměleckých předmětů. Pokračování k That Luang Stupa, nejuctívanější svatyni v Laosu a Patouxay (Victory Monument). Pěší procházka po nově zrekonstruovaném nábřeží Mekongu za západu slunce.
Večeře v místní restauraci s představením tradiční hudby a tanců.

Přenocování v Vientiane.


7. den : Vientiane, Buddha Park

(S,O,V)


Snídaně. Návštěva barvité tržnice Thongkhankham market. Pokračování do Vat Sisaket, nejstaršího a nejkrásnějšího chrámu ve Vientiane. Nedaleko něho pak Vat Phra Keo, bývalý královský chrám, dnes víceméně buddhistické muzeum. Návštěva tržnice Talat Sao, kde si můžete nakoupit tradiční textil nebo suvenýry.
Oběd v místní restauraci.
Odpoledne odjezd za město do Buddha park. Byl zřízen mnichy v roce 1950. Více než náboženské je to místo soustřeďující moderní sochy Buddhy. Místní lidé ho s oblibou využívají pro odpočinek a relaxaci. Návrat zpět do Vientiane.
Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Vientiane.


8. den : Vientiane, Bangkok, Pattaya

(S,-,-)


Snídaně. Transfer na letiště a odlet do Bangkoku. Odjezd do Pattaya (150 km) - největšího přímořského letoviska v jihovýchodní Asii. Ubytování v hotelu. Odpočinek.

Pattaya je místo které má dvě tváře. Ve dne můžete relaxovat na kilometrech pláže s jemným pískem a vybrat si jeden ze tří zálivů, které město lemují. Pokud jste příznivci vodních radovánek, můžete si pronajmout vodní čluny, skútry nebo se proletět na padáku. K dispozici je nesčetné množství fakultativních výletů.


9. - 10. den : Pattaya

(S,-,-)


Snídaně, volný program, koupání, nákupy, fakultativní výlety. Doporučujeme zejména tropické zahrady Nong Nooch, rozlehlý aquapark, podvodní svět, Mini Siam, projížďku na slonech, krokodýlí farmu, tygří ZOO, některý z místních výstavných chrámů nebo výlet na některý z okolních ostrovů. Odpočinek umocníte návštěvou některého z mnoha maserských zařízení či jen plážovými masážemi. V noci ožívají stovky zábavních podniků, barů a diskoték a dávají tak za pravdu pověsti o městě hříchu...


11. den : Pattaya, Bangkok, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu a v .... transfer na letiště Suwanaphumi v Bangkoku. Ve ..... odlet letem ......


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Laoský průvodce
2 107
1 704
1 432
1 418
1 368
1 358
1 350
1 345


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Chiang Rai:

Wiang Inn Hotel *** (1 noc) Hotely Chiang Rai
 Pakbeng: Pakbeng Lodge *** (1 noc)  
 Luang Prabang: Phou Si Hotel *** (2 noci)  
 Xieng Khuang: Phou Phadeng Resort  (1 noc)  
 Vientiane: Don Chan Palace Hotel **** (2 noci)  
 Pattaya: Sunshine Garden Resort *** (3 noci) Hotely Pattaya

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


9020 - Malý okruh Laosem

9031 - Okruh severním Thajskem a Laosem

9041 - Bangkok, okruh severnim Thajskem a Laosem

9050 - Velký okruh Laosem

9060 - Velký okruh Thajsko, Laos, Kambodža

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenka Pongsavan - Vientiane
- laoský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha

- letenka Bangkok - Chiang Rai, Vientiane - Bangkok
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)

- laoské vstupní vízum (30,- USD, dostanete na hranicích)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů