9050 - Velký okruh Laosem


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

 

Thajsko - Chiang Rai

Laos - Houeixay, Pakbeng, Luang Prabang, Xieng

Khouang, Vientiane, Pakse, Champasak, Khong

Island

Délka: 11 dnů / 10 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Předpokládá se předchozí pobyt v Thajsku.

V případě příletu z Evropy (Praha - Bangkok - Chiang Rai), letenka není součástí ceny.


1. den: Bangkok, Chiang Rai

(-,-,-)


Setkání s průvodcem na letišti v Bangkoku (v případě varianty s českým průvodcem). Odlet letem .... v .... do Chiang Rai (letenka není součástí ceny). Transfer do hotelu, ubytování. Odpočinek. Doporučujeme návštěvu barvitého nočního trhu a ochutnávku místních kulinářských specialit.

Přenocování v Chiang Rai.


2. den : Chiang Rai, Chiang Khong, Houeixay, Pakbeng

(S,O,V)


Snídaně (balíček). Check out a v 05.30 transfer z hotelu do hrarničního městečka Chiang Khong. V 07.30 překročení Mekongu do Houeixay v Laosu na loďce. Setkání s laoským průvodcem.

Vyřízení laoského víza (30,- USD, fotografie). Transfer do přístavu za městem, nalodění na tradiční laoskou dlouhou loď a celodenní plavba po řece Mekong do Pakbeng.

Plavbou po Mekongu strávíte skoro dva dny. Naskytne se Vám neuvěřitelný pohled na tento veletok trpící v posledních letech nedostatkem vody.

Oběd na lodi.

Po cestě zastávky a návštěva vesnic kmenů Lao Lu v Ban Pak Tha a Hmong village v Ban Houei Lumpane. Příjezd do Pakbeng v podvečer, ubytování v hotelu, večeře.
Přenocování v Pakbeng.


3. den : Pakbeng, Pak Ou Cave, Luang Prabang

(S,O,V)


Snídaně. Pokračování plavby po Mekongu do Luang Prabang. Po cestě zastávky a návštěvy vesnic místních kmenů v Ban Khok Ek a Lu village.

Oběd na palubě.

Odpoledne zastávka v Lao Loum villages a seznámení s životem místních obyvatel. Před příjezdem do Luang Prabang návštěva posvátné Buddhovy jeskyně Tham Ting a Tham Phoum, kde uvidíte stovyk Buddhových soch a sošek.

Příjezd do Luang Prabang pozdě odpoledne, transfer do hotelu. Luang Prabang (přibližně 30 000 obyvatel) je bývalé hlavní město Laosu, leží na soutoku Mekongu a Nam Khan, zarámovaném horami. Jeho historické jádro je od roku 1995 na seznamu UNESCO. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Luang Prabang.


4. den : Luang Prabang, vodopád Kuangsi

(S,O,V)


Snídaně. Dopoledne prohlídka starého města: chrám Vat Visoun (dnes muzem buddhistického umění) a That Makmo - stupa připomínající meloun. Pokračování návštěvou chrámu Vat Xieng Thong na úplném konci poloostrova, na kterém se rozkládá město. Je to nejstarší (16. stol.) a nejkrásnější chrám zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Jeho střecha je přetažena až k zemi a je zdoben barevným sklem na zdech kaple. Návštěva Royal Palace Museum se sbírkou nejcenějších předmětů připomínajících minulost Laosu. Oběd v místní restauraci. V případě dostatku času doporučujeme fakultativně výstup na chrámovou horu Phou Si tyčící se nad městem s nádherným výhledem na okolí.
Odpoledne cesta na západ (32 km) a návštěva vodopádů Kuangsi. Po cestě zastávka v Hmong village Ban Na Ouane. Návrat do Luang Prabang pozdě odpoledne. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Luang Prabang.


5. den : Luang Prabang, Xieng Khouang (Planina džbánů)

(S,O,V)


Snídaně. V 07:00 odjezd horskou silnicí plnou serpentin a nabízející neuvěřitelné výhledy. Cesta je dlouhá celkem 306 km a není úplně pro slabší žaludky... Zastávky a návštěva Khmu a Hmong villages. Zastávka v Kiukhacham a oběd v místní restauraci.
Pokračování cesty horskými průsmyky, zastávka v Phoukhoun, což je křižovatka silnic Route 13 a Route 7, spojujících Luang Prabang, Vientiane a Phonsavan.
Příjezd do Xieng Khuang a návštěva Jar site no.1 - démonického místa posetého stovkami masivních kamenných nádob. Jejich původ a smysl dodnes nikdo spolehlivě nevysvětlil. Procházka areálem mezi nesčetnými krátery po bombách z období druhé indočínské války. Transfer do hotelu. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Xieng Khuang.


6. den : Xieng Khouang (Phonsavan), Vientiane

(S,O,V)


Snídaně. Pokračování prohlídky Planiny džbánů: návštěva site no.2 na vrcholu dvou kopců a site no. 3, ke kterému se dostanete cestičkou mezi rýžovými poli a nedávno odminovanými prostory.
Transfer na letiště a odlet do Vientiane. (Let pouze pondělí, středa, pátek).

Po příletu oběd v místní restauraci a transfer do hotelu.
Odpoledne prohlídka Vientiane, hlavního města Laosu: návštěva Lao Textile Museum - 3 tradiční domy ve svěží zelené zahradě s unikátní sbírkou textilních a uměleckých předmětů. Pokračování k That Luang Stupa, nejuctívanější svatyni v Laosu a Patouxay (Victory Monument). Pěší procházka po nově zrekonstruovaném nábřeží Mekongu za západu slunce.
Večeře v místní restauraci s představením tradiční hudby a tanců.

Přenocování v Vientiane.


7. den : Vientiane, Buddha Park

(S,O,V)


Snídaně. Návštěva barvité tržnice Thongkhankham market. Pokračování do Vat Sisaket, nejstaršího a nejkrásnějšího chrámu ve Vientiane. Nedaleko něho pak Vat Phra Keo, bývalý královský chrám, dnes víceméně buddhistické muzeum. Návštěva tržnice Talat Sao, kde si můžete nakoupit tradiční textil nebo suvenýry.
Oběd v místní restauraci.
Odpoledne odjezd za město do Buddha park. Byl zřízen mnichy v roce 1950. Více než náboženské je to místo soustřeďující moderní sochy Buddhy. Místní lidé ho s oblibou využívají pro odpočinek a relaxaci. Návrat zpět do Vientiane.
Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Vientiane.


8. den : Vientiane, Pakse, Boloven Plateua, Tadlo, Pakse

(S,O,V)


Snídaně (balíček). Check out a v 05.30 transfer na letiště. Odlet letem .... v ...... do Pakse.
Po příletu do Pakse cesta přes Paksong do Tadlo. Prozkoumáte unikátní oblast Laosu - náhorní plošinu Boloven Plateua. Zde se díky příznivému klimatu intenzivně pěstuje celá řada plodin. Zastávky na čajových a kávových plantážích a u obrovitého vodopádu Tadfan, který se ve dvou proudech řítí do hluboké propasti. Po cestě uvidíte vesnice různých kmenů a minorit: Alak village (Pong Neua) s krásnými domečky duchů, Katou village (Kok Bhoung). Oběd v místní restauraci v Tadlo.

Odpoledne pokračuje program v blízkosti přehrady Sayxet dam návštěvou vesnice Nge village (Khiang Tad Soung). Návrat do Pakse, ubytování v hotelu.

Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Pakse.


9. den : Pakse, Champasak, Khong Island

(S,O,V)


Snídaně. Check out v hotelu a transfer do přístavu. Odtud dvě hodiny plavba po Mekongu tradiční místní malou lodí do Champassack. Odtud dále autem a návštěva chrámu Vat Phu - to je Khmerský chrám  z 8.-11. století, nacházející se na úpatí posvátné hory. Ruiny chrámového komplexu, kterému vévodí dlouhá vstupní promenáda jsou od roku 2001 zapsány na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Součástí pietně udržovaného areálu je i pěkné muzeum.

Oběd v místní restauraci.
Odpoledne pokračování na Khong Island, přejezd Mekongu s ferry. Ubytování v hotelu.
Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Khong Island.


10. den : Khong Island, Liphi Waterfall, Khone Phapheng, Pakse

(S,O,V)


Snídaně. Plavba lodí do oblati Si Phane Done ("Čtyři tisíce ostrovů") zastávka na ostrově Done Det. Pěší procházka po mostě mezi Done Det a Done Khone. Uvidíte zbytky francouzké železnice a lokomotivy užívané pro přepravu nákladů v této oblasti Mekongu. Pokračování skrz místní vesničky až ke krásnému vodopádu Liphi na samé hranici s Kambodžou.

DOPORUČUJEME: pronajmout si zde kola a projet na nich ostrov. Dále doporučujeme pronajmout si zde loďku a vypravit se za místní největší atrakcí - ohroženým druhem tuponosých sladkovodních delfínů, žijících ve skupině posledních několika desítek exemplářů ve velké meandře Mekongu (bez záruky, že je opravdu uvidíte).

Oběd v místní restauraci.
Plavba lodí do Nakasang, odtud transfer k mohutným, až neuvěřitelně krásným slapům Kone Phapheng rapids. Poté návrat zpět do Pakse.
Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Pakse.


11. den : Pakse, Bangkok, odlet

(S,-,-)


Snídaně. Check out v hotelu a transfer na letiště v Pakse. Odlet do Bangkoku letem .... v... (Let pouze pondělí, středa, pátek, neděle).

Následuje odlet do Evropy letem ... v ...

 

Doporučujeme navázat pobytem v některém thajském letovisku.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Laoský průvodce
2 842
2 386
2 063
2 058
1 967
1 964
1 961
1 959


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Chiang Rai:

Wiang Inn Hotel *** (1 noc) Hotely Chiang Rai
 Pakbeng: Pakbeng Lodge *** (1 noc)  
 Luang Prabang: Phou Si Hotel *** (2 noci)  
 Xieng Khuang: Phou Phadeng Resort  (1 noc)  
 Vientiane: Don Chan Palace Hotel **** (2 noci)  
 Pakse: Pakse Hotel *** (2 noci)  
 Khong Island: Pon's Arena Hotel *** (1 noc)  

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


9020 - Malý okruh Laosem

9021 - Malý okruh Laosem, Pattaya 

9031 - Okruh severním Thajskem a Laosem

9041 - Bangkok, okruh severnim Thajskem a Laosem

9060 - Velký okruh Thajsko, Laos, Kambodža

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenka Pongsavan - Vientiane

- letenka Vientiane - Pakse

- letenka Pakse - Bangkok
- laoský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha

- letenka Bangkok - Chiang Rai
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)

- laoské vstupní vízum (30,- USD, dostanete na hranicích)
- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Hotely - přehled doporučovaných hotelů