7103 - Barma - Yangon, Kyaikhtiyo, Mandalay, Bagan


 

Poznávací zájezd

Místo:

 

 

Barma (Myanmar) - Yangon, Kyaikhtiyo,

                             Mandalay, Bagan

 

Délka: 7 dnů / 6 nocí
Cena od:

Program:

Zobrazit trasu na Google maps  

Předpokládá se předchozí pobyt v Thajsku. V případě příletu z Evropy (Praha - Bangkok - Yangon, letenka není součástí ceny), bude pravděpodobně nutno zařadit jednu noc v Bangkoku nebo u návazných letů v Yangonu.


1. den: Bangkok, Yangon

(-,O,V)


Ranní přílet do Barmy do Yangon (08 - 09.00). Transfer do hotelu a ubytování. Následuje prohlídka pamětihodností města Yangon: návštěva Sule Pagoda - srdce města obklopené mnoha koloniálními budovami, Independent Monument (Památník nezávislosti), Botatuang Pagoda - dominanta nábřeží Yangonu, Národní muzeum (mimo pondělí), Chaukhtatgyi Pagoda - s největší sochou ležícího Buddhy v Myanmaru. Oběd.

Následuje Bogyoke Market - s možností nákupu suvenýrů. V podvečer návštěva Shwedagon pagoda - 2500 let stará světově proslulá stupa. Poté nádherně zrestaurovaný Karaweik Palace - na Royal Lake (Královské jezero) postavený ve stylu královských bárek používaných za starých časů barmských království. Večeře s představením tradiční kultury.

Přenocování v Yangon.


2. den: Yangon, Bago, Kyaikhtiyo

(S,O,V)


Snídaně. Transfer po silnici do Kyaikhtiyo (160 km). Zastávka v městě Bago a prohlídka více než tisíc let staré Shwemawdaw Pagody. Její vrcholek dosahuje o 14 m výše než slavná Shwedagon Paya v Yangonu. Oběd v místní restauraci po cestě. Program pokračuje pozdě odpoledne návštěvou Zlaté skály - jednoho z nejuctívanějších náboženských míst v Myanmaru. Je to obrovský pozlacený viklan na strmém útesu. Jeho dosažení není ale jednoduché - nejprve 11 km serpentinami v přeplněném náklaďáku a pak 4 km pěšky strmou cestou (převýšení 500 m). Pro ty, kteří nemají dostatečnou fyzickou kondici nebo ze zdravotních důvodů nemohou jít po svých, jsou zde připravena plátěná nosítka, v nichž vás mohou 4 nosiči vynést vzhůru za cca 20,- USD (cena se mění podle váhy pasažéra!). Pozorování západu slunce. Večeře. Přenocování Kyaikhtiyo na vrcholu hory.


3. den: Kyaikhtiyo, Yangon, Mandalay

(S,O,V)


Snídaně. Velmi brzo ráno sestup z hor a transfer zpět do Yangon na letiště.

Oběd v místní restauraci. Odpolední odlet do Mandalay. Transfer do hotelu.

Následuje prohlídka pamětihodností města Mandalay: Mahamuni - bronzová socha Buddhy z období jeho života; manufaktury - čalounické, dřevořezbářské a na výrobu plátkového zlata. Mandalay Palace; chrám Shwenandaw - známý nádhernými dřevořezbami; chrám Atumashi; Kuthodaw Pagoda - známá největší knihou na světě z mramoru; na závěr cesty Mandalay Hill a pozorování západu slunce s panoramatickým výhledem na město. Program může být případně upraven podle časových možností. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Mandalay.


4. den: Mandalay, Mingun, Sagaing

(S,O,V)


Snídaně. Cesta lodí (cca 1 hod.) proti proudu řery Ayeyarwady do Mingun a prohlídka pamětihodností města: největší neprasklý zvon na světě Mingun Bell, mamutí nedokončená Mingun Pagoda (konec 18.stol.); Settawya Pagoda; bělostná Hsinbyume Pagoda; vesnice a vesnický život. Návrat lodí zpět do Mandalay. Oběd v místní restauraci.

Odpoledne odjezd do města Sagaing. V tomto příjemném místě je 500 stúp, ještě více klášterů a žije zde asi 6000 mnichů a 1400 jeptišek a je to vyhlášené meditační místo a centrum buddhistické výuky s významnou buddhistickou universitou. Prohlídka: Sagaing Hill - známé meditační centrum; Kaungmudaw Pagoda - obrovská stavba z 16. století; hrnčířské a stříbrotepecké manufaktury. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Mandalay.


5. den: Mandalay, Bagan

(S,O,V)


Snídaně. Ranní transfer na letiště a odlet do Bagan.
Následuje prohlídka pamětihodností historického parku Bagan: Shwezigon Pagoda - vzor pro pozdější barmské pagody postavené za krále Anawrahta; chrám Ananda - vrcholné dílo staré chrámové architektury z doby krále Kyansittha; Kyansitha Umin; chrám Thatbyinnyu - nejvyšší stavba na Baganské planině; chrám Htilominlo - největší chrám v Bagan.

Oběd v místní restauraci.

Odpoledne prohlídka manufaktury lakovaných výrobků. Následuje projížďka mezi chrámy na bryčce tažené koňmi. Západ slunce nad Bagan z Shwesandaw Pagody. Večeře s loutkovým představením v jedné z nejznámějších restaurací v Bagan.

Přenocování v Bagan.


6. den: Bagan

(S,O,V)


Snídaně. Velmi brzo ráno možnost fakultativního letu balonem nad archeologickým parkem (330,- USD, dle počasí - nutno objednat dlouho dopředu!).

Pokračování prohlídky parku: barvitý trh Nyaung Oo Market; Chrám Manuha (pol. 11.st.), postavený "smutným monským králem" drženým v Baganu v zajetí barmským panovníkem. Chrám v indickém monském stylu Myinkaba Gubyaukgyi (čti Mjinkabá kubjadži, zač. 12.st.) - známý nástěnnými ilustracemi Džátak - příběhů z předchozích životů Buddhy. Chrám Dhamanyangyi (čti Thamanjandží, pol. 12.st.), nejmasivnější z baganských pagod. Oběd v místní restauraci. Odpoledne: Lawkhananda Pagoda - válcovitá pagoda s výhledem na řeku Ayeyarwaddy; Bu Paya - nejstarší cibulová pagoda z přelomu 3.stol.; Ananda Okkyaung -cihlová svatyně s nástěnnými malbami z 18.stol.; Nathlaung Kyaung - jediný hinduistický chrám v Baganu. Večeře v místní restauraci.

Přenocování v Bagan.


7. den: Bagan, Yangon, Bangkok

(S,-,-)


Snídaně. Transfer na letiště, odlet do Yangon. Odpolední odlet do Bangkoku.

Následuje pobyt v Thajsku nebo odlet do Evropy.


Cena v USD na osobu (cena se může změnit podle aktuálního kurzu USD)

Vzhledem k enormnímu zájmu o tuto destinaci a jen velmi omezenému počtu vhodných ubytovacích kapacit a vnitrostátních letů v Barmě, je BEZPODMÍNEČNĚ nutné objednávat zájezdy s předstihem MINIMÁLNĚ 6 měsíců!

Pro sezonu 2013/2014 opět extrémně vzrostou ceny programů.

Počítejte minimálně navýšení o 50% proti níže uvedeným cenám!


Počet osob
2
4
6
8
10
12
14
16
Barmský průvodce
1 456
1 245
1 181
1 152
1 087
1 050
1 034
1 034


Podrobný postup Objednávka programu Poslat dotaz (česky)

Ubytování


 Yangon:

Hotel Yangon *** (1 noc)  
 Kyaikhtiyo: Kyaikhtiyo Hotel ** (1 noc)  
 Mandalay: Ayarrawaddy River View *** (2 noci)  
 Bagan: Myanmar Treasure Resort *** (2 noci)  

 Uvedené hotely jsou pouze návrh. Můžete si je vybrat sami včetně typu pokoje.


Další doporučené zájezdy do této destinace


7101 - Barma - Yangon, Bagan - 4D/3N
7102 - Barma - Yangon, Mandalay, Bagan - 5D/4N
7104 - Barma - Yangon, Inle Lake, Mandalay, Bagan - 8D/7N
7105 - Barma - Yangon, Kyaikhtiyo, Inle Lake, Mandalay, Bagan - 9D/8N
7106 - Barma - Yangon, Kyaikhtiyo, Inle Lake, Mandalay, Bagan - 10D/9N
7111 - Barma - Yangon, Inle Lake, Mandalay, Bagan, Ngapali Beach - 13D/12N
7112 - Barma - Yangon, Kyaikhtiyo, Inle Lake, Mandalay, Bagan, Ngapali Beach -14/13

 

Program lze libovolně upravit, prodloužit nebo zkrátit a zařadit do něho některý z výletů nebo jej kombinovat s jiným programem.


Cena zahrnuje


- ubytování dle programu v dvoulůžkových pokojích (klimatizace, WC a koupelna,

  televize,  telefon)
- stravování - bufetové snídaně v hotelu (S), obědy (O) a večeře (V) uvedené v programu
- veškeré transfery a vstupy dle programu

- letenku Yangun - Mandalay, Mandalay - Bagan, Bagan - Yangon

- barmské vstupní vízum
- barmský anglicky mluvící průvodce


Cena nezahrnuje


- letenku Praha - Bangkok - Praha

- letenku Bangkok - Yangon - Bangkok - doporučujeme Air Asia
- thajské vstupní vízum (nutné pouze pro pobyty delší než 30 dnů)

- cestovní pojištění (nezapomeňte na něj, prosím !)
- výlety a individuální exkurze, které nejsou uvedeny v programu
- spropitné (průvodci, řidiči, restaurace atd.)

- bankovní poplatky za převod (OUR - hradí příkazce)


MOŽNOSTI PRODLOUŽENÍ PROGRAMU


1 den: Bagan, Mount Popa (Hora Popa)

(S,O,V)


Snídaně. Odjezd z Bagan do oblasti pohoří Mount Popa. Hora Popa, někdy přezdívaná "Olymp Myanmy", je nejdůležitějším místem pro uctívání natů v celé zemi.

Na plání daleko za Baganem můžete někdy zahlédnout nezřetelné obrysy asi 50 km vzdáleného osamoceného vrcholu za západním koncem hřebenu. Hora (v barmštině Popa) se tyčí do výšky 1518 m nad okolní, rovnou myingyanskou planinu. Pod touto velkou horou se do výšky 737 m tyčí skalnatý vrchol s názvem Popa Daung Kalat.

Na vrcholu impozantního skalního výběžku stojí malebný komplex klášterů, stúp a svatyní, ke kterým lze vystoupat po klikatých, zastřešených schodištích, po kterých pobíhají drzé opice. Výstup, přestože strmý, trvá kolem 25 minut. Výhledy do kraje jsou úžasné. Mezi ostatními poutníky zde můžete potkat nevysvěcené mnichy, poustevníky nazývané yeti, kteří nosí vysoké, ploché čepice. Návrat zpět.

Přenocování v Bagan.


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY


Zájezdy Barma

TOP Barma - To nejlepší z Barmy - výběr z mapy

Ceník - aktuální ceník všech zájezdů

Letenky - rezervace letenky

Objednávka zájezdu - formulář pro nezávaznou objednávku

Hotely - přehled doporučovaných hotelů